Патријарх Кирил: Неверовање у пандемију корона вируса као неверовање у Бога

Веома је опасно кад људи не верују у Бога, ово је смртоносно опасно. То је подједнако опасно као када се данас људи који не верују у ширење заразе не штите од ове заразе, рекао руски патријарх

Патријарх Кирил (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

МОСКВА Неверовање у пандемију корона вируса и занемаривање мера предострожности подједнако су опасни као и неверовање у Бога, изјавио је данас руски патријарх Кирил и позвао на позвао на поштовање свих антиепидемиолошких мера.

„Веома је опасно кад људи не верују у Бога, ово је смртоносно опасно. То је подједнако опасно као када се данас људи који не верују у ширење заразе не штите од ове заразе“, рекао је патријарх Кирил у божићној беседи, преноси ТАСС.

Он је указао да би само обичан немар током пандемије могао изазвати избијање болести.

„Дакле, позивам све вас, драги моји, да се понашате у складу са овим захтевима савремене медицине за све нас данас, за цело човечанство. Не смеју се занемарити сви ове захтеви и препоруке“, рекао је патријарх Московски и целе Русије.

Поглавар Руске православне цркве такође је позвао вернике да не забораве на мере предострожности приликом посете црквама и обрате пажњу на своју породицу током пандемије.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(Танјуг/РТВ, 6. 1. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар