Кризни штаб: Све постојеће мере остају на снази, наставак школе 18. јануара

Неће бити прославе Српске нове године, радно време локала остаје као и до сада, а настава почиње 18. јануара како је и било планирано

Фото: Фонет

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је након седнице Кризног штаба да је одлучено да све постојеће мере остану на снази до даљег. Неће бити прославе Српске нове године, радно време локала остаје као и до сада, а настава почиње 18. јануара како је и било планирано.

Подсетимо, мере које су на снази су забрана окупљања више од пет људи, обавезне маске у затвореном, ПЦР тестови или карантин од десет дана при уласку у Србију, као и ограничено радно време за угоститељске објекте и тржне центре до 20 часова, а продавница до 21 час.

Што се тиче масовне имунизације, Кисић Тепавчевић каже да ће грађани који су се пријавили за вакцинацију бити благовремено обавештени о даљим корацима.

Говорећи о тренутној епидемиолошкој ситуацији, рекла је да се региструје пад учесталости оболевања, али да су то „још увек изузетно високи бројеви“.

„Вирус је и те како присутан и не смемо да се опустимо“, поручила је она.

Одговарајући на питање о броју лекара који је преминуо од последица корона вируса, Кисић Тепавчевић је рекла да се раде анализе и процењују ризици и разлози због којих је дошло до смрти.

Опрема: Стање ствари

(N1, 11. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар