Ентони Фаучи: Прве вакцине ће спречавати симптоме, не и заразу

Крајњи циљ вакцина јесте да искоријене вирус, али ће произвођачи, према Фаучијевим ријечима, код првих верзија вакцина ићи на простије циљеве

Ентони Фаучи (Фото: Факти)

(Дејли мејл, 27. 10. 2020)

Др Ентони Фаучи упозорио је да ће тежиште првих вакцина против ковида-19 бити на спречавању симптома, а не блокирању вируса.

Крајњи циљ вакцина јесте да искоријене вирус, али ће произвођачи, према Фаучијевим ријечима, код првих верзија вакцина ићи на простије циљеве.

„Најважније је да ако се људи заразе, спријечите да се разболе, а ако спријечите да се разболе, на крају ћете спријечити да добију теже обољење“, рекао је Фаучи на Јахуовој Финансијској конференцији (Yahoo Finance All Markets Summit).

„Ако би вакцина уз то спријечила да се уопште заразите, било би то одлично. Оно чиме бисмо и ја и све моје колеге били задовољни је да вакцина за почетак спријечи клиничко препознавање заразе.“

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Напомена Стања ствари: На интернет страници енглеског Дејли мејла досад има више од 1.300 коментара на Фаучијеву изјаву.Categories: Посрбљено

Tags: , , ,

3 replies

 1. Имам трагове вируса (тестови ?!?) а немам никакве симптоме => клиничко препознавање „заразе“ = 0. Да ли сам заражен, заразан, болестан?

  Имам некакве благе симптоме у трајању до (најчешћи случај) два дана => клиничко препознавање „заразе“ директно је пропорционално „тренутном расположењу“ теста. Да ли сам заражен, заразан, болестан?

  Да’л ћу у ковид болницу, у кућну изолацију или у шуму на сигурно?
  То изгледа зависи и од тога колико јако кошава дува.

  Сигурно је једино да сам збуњен и то зато јер је „тестирање“ за оног ма’нитог (што ме је још од раније зајашио и не силази) у међународној класификацији болести одавно проглашено за ненормално и непотребно.

  Тада је „нова нормалност“ у ствари и почела.

  10
  1
 2. Лиске купуса за извлачење температуре ( скидање врућице – за боље снабдевене апотеке) продајем. Две лиске за оба табана по цени једне. ПОВОЉНО!!! ОДОБРИО АЛИМ!!!
  Ракијане облоге, облоге са медом и туцаним луком, комовица за масирање, све повољно и у великим количинама!!! “ СИНТОМИ “ ко руком однешени!!! Контакт и купопродаја преко кризног штаба!!! Зовите одмах, пре поруџбине НЕ МОРАТЕ да се консултујете са изабраним лекаром или фармацеутом…

 3. ….
  ШЕРБЕТ чај и запржено млеко у трећој фази испитавања. УСКОРО ДОСТУПНО!!! ( Ко се гади кајмака на врху врелог млека, постоји могућност скидања кајмака – лично долазим и кажипрстом намотавам кајмак…)

  11

Оставите коментар