Нови Пазар: Улица именована по Насеру Вучељу, погинулом хероју на Кошарама

Табла са називом откривена је у присуству породице, сабораца, пријатеља и припадника Војске Србије

Фото: Курир

Новопазарац Насер Вучељ је ратни херој са Кошара. Погинуо је кад је имао само 21 годину. Од данас улица у којој је живео у Новом Пазару носи његово име.

Насер је један од 108 небеских хероја који су на Кошарама дали свој живот за отаџбину.

Иницијатива Војске Србије да се по Насеру назове једна улица у Новом Пазару покренута је пре три године, а данас је реализована.

„Дао је отаџбини живот на Кошарама да бисмо ми данас у миру и слободи и благостању живели. И уврстио Нови Пазар у град хероја обелодањењем назива улице с његовим именом на понос свију нас“, казао је ратни командант Кошара пуковник Љубинко Ђурковић.

Табла са називом откривена је у присуству породице, сабораца, пријатеља и припадника Војске Србије.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Слободна Херцеговина, 31. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Свака част и поштовање Насеру. Треба да се зна и обележи.
    О каквој слободи и благостању млати Ђурковић? Тотално су обезвређене жртве погинулих јунака. Треба поштовати погинуле, али не треба омогућити промоцију лажи наводним изражавањем почасти и захвалности. То је огавно. Толико поштују јунака да уз његово име не написаше ко је и како је погинуо. Они који ће таблу скинути или је разбити свеједно знају зашто ће то урадити. Не могу се истовремено толерисати спомен плоче проалбанским злочинцима из ранијих ратова и јунацима које шиптари убише из нових.

    Слава Насеру Вучељу!

Оставите коментар