Драгослав Пакић: Скупштилиште, Судилиште, Лудилиште

У последње време, мора се признати, скупштинске дискусије добијају обрисе другачијег мишљења које се поклапа са истомислијем

Драгослав Пакић (Фото: Јутјуб/Снимак екрана)

Наша Скупштина све више постаје наше судилиште. Оптужени је, због бојкота, оправдано одсутан.

Због тога судски вештаци случајеве све више уступају судским вештицама.

Процес, као и сваки други судски догађај, иде у једном смеру – испразно-критичко-нетолерантном….

Да је Брана Црнчевић по други пут међу нама, написао би нови драмоказ под насловом „Скупштилиште, Судилиште, Лудилиште“ . Представе би се одигравале у скупштинском ресторану који би за ту прилику био преименован у скупштински хан како би сваки путник намерник слободно могао да сврати, наручи пиво, десет са луком у пола и песму по жељама слушалаца и слушалица. У паузи би им се бесплатно делио по један таблоид по њиховом избору.

У последње време, мора се признати, скупштинске дискусије добијају обрисе другачијег мишљења које се поклапа са истомислијем. Посланици се, уместо критика упућених замишљеном опозиционом ривалу, све више посвећују позоришним критикама с тим што то раде на префињен и фини начин. Рекло би се да се ради о финим критикама. Сви критичари су толико фини да са правом за себе кажу да су просто Финци.

Марко Атлагић у Скупштини (Фото: Твитер)

Опозицији не одговара оно Финци, па истичу само ово – прости. Понеки додају и Ахтисари.

И, кад смо већ код нобеловца Ахтисарија, ред је да признамо да смо га својевремено послушали, један други Нордијац, Карл Билт, никада не би рекао да „Срби никада не пропусте прилику да пропусте прилику“.

Уз Ахтисаријеву асистенцију имали би Београд раван као сто у Милошевићевом кабинету. А можда би нам било и све равно до Косова.

Касабског блата у Београду не би било. То је, да ствар разјаснимо до краја, исто оно блато које су својевремено Срби на својим опанцима однели у њихове три лијепе (Далмација, Славонија и мини Хрватска) и које им је Туђман, приликом потере, дозволио да врате у Београд.

Уз помоћ Ахтисарија и финих скупштинских дебата, дакле, Београд би имао – фински сто.

За разлику од шведског, фински не би располагао тако богатом понудом. Осим тога, на захтев београдског круга двојке, сто, да се ствари не би излагале непотребној вулгаризацији, не би смео бити округли. Циљ је да се онемогуће политичке дебате за округлим столом представника истих мишљења. Образложење је да „ко мисли исто – не мисли“.

Београдски фински сто, што и одговара локалним приликама, као што рекосмо, не би био округли сто, него фински сто на три ћошка.

На столу би се, као слободна понуда, могли наћи уџбеници српске историје на немачком, касетне вакцине против грипа, короне и непослушних Срба и две торте од којих би једна била у виду ковид болнице, а друга у облику Бондстила, или, ако се то неком више допада, налик енергетском систему Газиводе као поклон Албаније и Косова*.

Све вечере за овим столом, биле би тајне.

Услов да се столу приђе било би признавање државе Косово* без звездице, свакојутарње псовање Русима оца очињег и редовно орање кинеских друмова свиле. За ову задњу обавезу Европски парламент налаже Србији да о свом трошку ангажује Краљевића Марка како не би дозволио Турцима да, на кинеским друмовима, газе орање и тако ствар изравњају.

Седница Скупштине Србије (Фото: Танјуг/ З. Ж.)

Отпатке са српског финског стола редовно слати у Шведску да тамошњи стручњаци за столове утврде има ли у њима руског и кинеског малигног утицаја.

Кризни штаб уплашених је, из страха да би се на столу могле наћи и неке отровне идеје, а да се потрошња ипак повећа како ко се не би угрозило редовно пуњења буџета, за сваки случај истакао рекламну поруку:

Навални народе!Categories: Сатиристика

Tags: , , ,

1 reply

 1. У последње време, мора се признати, скупштинске дискусије добијају обрисе другачијег мишљења које се поклапа са истомислијем.
  ++++
  Поштовани г-дине Пакићу,
  Можда је, Ваше мишљење о истомислију благ израз за ово што се данас дешава у обору који неки још увек зову парламент.
  Али, то је и реална последица да те јаднике нико од грађана нашег логора Србија нигде није бирао под својим именом и презименом.
  https://srbin.info/politika/kebara-sns-pod-djilasom-sanjali-smo-toalet-ziveo-vucic-video/
  https://srbin.info/politika/stradanje-vucicevo-nije-vidjeno-od-pojave-hriscanstva-video/

  Бирани су, од једног болесног човека, да служе реализацији његових болесних планова, и њему нису требали нормални, који као људи имају свој морални интегритет.
  А знате и за ону народну „ Сличан се сличном радује „.
  Није то стање само у тој ј….ј кући.
  Имамо пример и у другим институцијама које би требале да служе народу.
  https://srbin.info/politika/vucic-je-bozji-covek-ovako-prica-clanica-saveta-rem/

  А стање у народу, је посебна прича.
  https://srbin.info/drustvo/ko-vredja-moga-vucica-ja-cu-ga-zubima-iscepati-video/

  Нека нам је, само милостиви Бог у помоћи.

Оставите коментар