Љубиша Спасојевић: Србија се и даље сагињати неће – вакцина се прима у руку

Вируси су сићушна бића која узрокују велике невоље. Они су узрок заразних болести како физичких, тако и менталних. Преносиоци физичких болести су најчешће људи, а менталних најчешће медији

Фото: Getty Images


Вируси су сићушна бића која узрокују велике невоље. Они су узрок заразних болести како физичких, тако и менталних. Преносиоци физичких болести су најчешће људи, а менталних најчешће медији. Постоје и други облици вируса, као што је вирус неписмености који је мутација вируса незнања и вирус српског национализма о којима ће даље бити речи.

Вирус неписмености се запатио на телевизијским каналима пошто назив вируса у кајрону и телетексту упослени у тим медијима пишу углавном неправилно, односно – корона вирус. То је још један необорив доказ да се знање код нас цени још само у квизовима, па пошто немамо довољно квизова многи одавде одлазе у иностранство.

Борба против вируса се своди углавном на четири мере: Држање растојања, карантин, вакцинацију и ношење маски. Најефикаснија средства за држање растојања и истовремено најраспрострањенија су конзумација белог лука и ракије, па се истовременом употребом обезбеђује и веће одстојање од потребног.

Карантин и вакцинација се по мерилима такозване међународне заједнице најчешће користе код вируса српског национализма, који је мутација руског вируса. Најзараженији њиме су смештени у карантин, у Хаг, углавном доживотно, јер је тај вирус веома опасан и историјски доказано неизлечив.

Балинежанске маске

Међународна заједница је током векова мењала састав. Што се Срба тиче се првобитно састојала од Отоманског царства када се вакцина давала набијањем на колац, потом од Аустроугарског када се давала вешањем, а у данашње време од чланица хуманитарне организације НАТО а даје се касетним бомбама и осиромашеним уранијумом. Због вековне борбе против међународне заједнице Срби су развили природни имунитет против ње.

Поред недостатка квизова, захваљујући и мерама власти у Србији (погрешно би било назвати их српским властима), вирус српског национализма се раширио и по међународној заједници доносећи јој сваке године минимум тридесет хиљада заражених. На тај начин еврофанатична власт у ствари доприноси ширењу тог вируса.

Што се тиче ношења маски политичари у Србији их када медији то преносе носе, а када нема медија онда су без маски. То је њихово природно понашање јер су као личности дволични а и безлични.

Вакцине против корона вируса развијене су у САД, Великој Британији и Русији. Док у Србији само помињање прве две изазива алергију, за вакцину из Русије нема таквог ефекта.

Србија се и даље сагињати неће – јер се вакцина прима у руку.Categories: Сатиристика

Tags: , ,

2 replies

 1. Svaka cast za tekst, samo bih da dodam najrazorniji i najpogubniji virus za Srbe je bio i jos uvek je komunizam.

  10
  1
 2. Национализам (увек српски, наравно) је термин коришћен од комуњара, али од њихових наследника, разних фуњара, демокраДа и ДОС-оваца, другосрбијанаца, за етикетирање и дисквалификовање родољуба, нормалних људи који воле свој народ, као што воле своју породицу, те изједначавање родољубља са шовинизмом.
  А овде би писац да сравни родољубље са неписменошћу, глупошћу и примитивизмом, па још то и вирусом прогласи.
  Зашто ли мисли да Срби немају право, као било који други народ, да воле своје?!

  3
  1

Оставите коментар