Наградни конкурс „Српске светиње као живи печат нашег духовног, културног и националног идентитета“

Наградни конкурс „Српске светиње као живи печат нашег духовног, културног и националног идентитета“ и онлајн предавање „Право на чист ваздух – како га заштитити од нас самих“

Драге колеге и пријатељи,

Студентски клуб Правног факултета објављује конкурс за наградно писање есеја, на тему „Српске светиње као живи печат нашег духовног, културног и националног идентитета“ .

Негујући и бринући о нашем историјском и културном наслеђу, и имајући у виду колики значај су српски манастири и цркве имали у прошлим временима, а наравно и данас, сматрамо ангажовање и рад студената на овој теми изузетно важним чиниоцем у очувању традиционалних и непролазних вредности српског народа. Мишљења смо да млади морају да чувају своју историју и да о њој уче друге, доприносећи тако да немерљиво богатство наше историје не избледи временом, или још горе, падне у заборав.

Из тог разлога, у оквиру СКПФ-а делује Одбор за културу, из ког је и потекла идеја за овим конкурсом.

Ваши есеји биће оцењени од стране академског одбора који чине: проф. др Милош Ковић, са Филозофског факултета Универзитета у Београду, Милан Ружић, писац и Желидраг Никчевић, књижевни критичар.

Посебну захвалност дугујемо нашим пријатељима из издавачке куће Катена Мунди, која је обезбедила награде у виду књига за најбоље радове.

Конкурс траје до краја (31.) јануара 2021. године.

Радове слати на нашу мејл адресу: skpfbg@gmail.com

Линк до конкурса: https://www.instagram.com/p/CI6Le5LJMAs/

Позив на онлајн предавање Право на чист ваздух – како га заштитити од нас самих?

Студентски клуб Правног факултета позива све заинтересоване на онлајн предавање посвећено здравој животној средини.
Свесни смо колико је животна средина угрожена људским делатностима и савременим начином живота, те колико се мало пажње посвећује и колико се мало тога улаже у њено очување, поготово у нашој земљи, гледано у односу на друге елементе друштвеног живота.
Забринути за овај проблем, сматрамо расправе на ову тему изузетно важним, али и нужним чиниоцем у процесу побољшања наше животне средине.
Не смемо окретати главу пред овом колективном невољом, јер је свако за њу одговоран у одређеној мери.

ПРИЈАВИТЕ СЕ!

Мејл: skpfbg@gmail.com

Упитник преко кога се такође можете пријавити: https://forms.gle/gN5dokNH1qS8ssJ27


Categories: Моба

Tags: , , , ,

Оставите коментар