Самостални синдикат естрадних уметника: Помоћ државе певачима од по 90.000 динара

Помоћ су добили музичари и певачи који су у статусу самосталног уметника, а да нису у пензији

Фото: Н1

Финансијску помоћ од државе добили су извођачи који уживају статус самосталних уметника, на молбу Самосталног синдиката естрадних уметника Србије (СЕМУС), који је од Министарства финансија затражио новчану помоћ за своје чланове, потврдио је председник тог синдиката Драгиша Голубовић.

Помоћ су добили музичари и певачи који су у статусу самосталног уметника, а да нису у пензији, већ су активни, и којима још увек тече радни стаж.

Међу њима су Иван Гавриловић, Снежана Бабић Снеки, Марко Булат, Беки Бекић, Јелена Броћић и многи други, рекао је Голубовић, преноси Bizlife.rs.

Накнада је била наменска због короне, три пута по 30.000 динара месечно, укупно 90.000 на њихове текуће рачуне, с тим што је све исплаћено одједном.

Та помоћ је знатно помогла људима, оценио је Голубовић.

Ми смо у име Синдиката упутили захтев Министарству финансија да одобри додатна средства и за самосталне раднике у области културе, за музичаре и певаче који нису у статусу самосталног уметника, који живе искључиво од свог посла и по том основу су пријављени код пензионог фонда и плаћају сами себи доприносе.

Надамо се да ће и то одобрити, објаснио је Голубовић.

Део наслова и опреме: Стање ствари

(Н1, 17. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Док у логору Србија много оних са својом јадном дечицом једва преживљава претурајући по контејнерима, држава даје паре и овом, који је певао на увце усташама у ndx на “ Rujan festivalu “ а хвали се:

    https://srbin.info/drustvo/miroslav-ilic-dovoljno-mi-je-3-000-e-mesecno-da-prezivim/?lang=lat

    11
    1
  2. Ко беше, и зашто, написао басну „Цврчак и мрав“? Овај систем ју обесмислио у потпуности.

Оставите коментар