Побједа: Влада Црне Горе прогласила Мандића и Кнежевића за проруске вође

Наводи се да су унисоном сагласношћу на цитирани документ премијер Кривокапић и министри званично прогласили лидере ДФ-а Мандића и Кнежевића ,,про-руским опозиционим вођама”.

Андрија Мандић и Милан Кнежевић (Фото: ЕПА-ЕФЕ/Борис Пејовић)

ПОДГОРИЦА – Лидери Демократског фронта, који је део парламентарне већине, Андрија Мандић и Милан Кнежевић су у званичном документу Владе Црне Горе означени као проруске опозиционе вође, пише подгоричка Побједа.

Документ је, наводи се, усвојен на јучерашњој онлајн седници.

У уводном делу „Информације о резултатима обвезница на међународном тржишту у 2020. години” говори се, између осталог, о могућности да политичке тензије утичу на спровођење економских и других реформи и на способност Црне Горе да отплати главницу и да врши плаћање камате на обвезнице.

Наводи се да је ,,политички амбијент значајно промењен” након што је у октобру 2016. године, дан пре парламентарних избора неколико особа „ухапшено у вези са покушајем државног удара”.

„Ова хапшења и накнадне оптужбе довеле су до бојкота скупштинских заседања од опозиционих партија. У јуну 2017. године подигнута је оптужница против 14 лица, укључујући и два руска држављанина и двојице про-руских опозиционих вођа”, наводи се у информацији, преноси Танјуг.

Констатује се да је Виши суд у Подгорици изрекао пресуду у мају 2019. године у којом је прогласио кривим 13 особа за покушај државног удара, пренео је подгорички портал Радија Антена М писање Побједе.

Наводи се да су унисоном сагласношћу на цитирани документ премијер Кривокапић и министри званично прогласили лидере ДФ-а Мандића и Кнежевића ,,про-руским опозиционим вођама”.

Са овом констатацијом сагласан је био и министар правде Владимир Лепосавић који је два дана раније најавио да ће – уколико их Апелациони суд правоснажно осуди – предложити да нова парламентарна већина донесе закон о амнестији двојице лидера ДФ-а.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар