Институт за јавну политику Владимира Бебе Поповића „стручно образовао“ чланове СНС

Сарадња странке Александра Вучића и Института Бебе Поповића није изненађење, будући да се о томе спекулише већ годинама

Владимир Беба Поповић (Фото: Бета/Ненад Петровић)

Институт за јавну политику Владимира Бебе Поповића током прошле године стручно је образовао чланове Српске напредне странке, види се из извештаја Државне ревизорске институције. Како се наводи у том документу, напредњаци су услуге тог института за укупно 324 кандидата платили 1.604.000 динара или око 13.600 евра.

Државна ревизорска институција извршила је контролу финансијских извештаја и правилности пословања СНС за 2019. годину, а у њему се наводи да је Српска напредна странка са Институтом за јавну политику склопила Уговор о пружању услуга тестирања и селекције кандидата за програме едукације за укупно 324 кандидата.

Како пише, на основу извештаја о извршеним услугама од 5. јуна 2019. године, који је презентован у поступку ревизије, дизајниран је програм за едукацију за 324 члана и то: тренинг за тренере, школа политичких вештина, напредна школа политичких вештина и школа јавног наступа и комуникације.

Сарадња странке Александра Вучића и Института Бебе Поповића није изненађење, будући да се о томе спекулише већ годинама.

Поповић је пре шест година у емисији “Утисак недеље” изјавио да му је “Вучић партнер као Влада Србије”, те да се његов Институт “бави пословима који су директно везани за рад Владе, а то је интензивирање, појачавање и оснаживање процеса евроинтеграција”.

СНС купила пословни простор за 370.000 евра

У извештају ревизора пише и да је СНС у току 2019. купила пословни простор у износу од 43.522.000 динара (око 370.000 евра), а на основу Уговора о купопродаји од 8. августа те године. Наводи се да је евидентирана и куповина земљишта у износу од 194.000 динара (око 1.650 евра) и непокретности за 7.105.000 (60.000 евра).

“Вучић ме је последњи пут звао пре неколико дана да ме пита да ли могу да присуствујем неком састанку који има везе са неким његовим путовањем у Брисел. Ја сам дошао на састанак, тема је била шта смо ми урадили, а оно о чему разговарамо је, рецимо, поглавље 27 које се тиче екологије, те које је то најкатастрофалније поглавље, а мој Институт ради неке пројекте у вези са тим”, рекао је тада Поповић.

Убрзо су из Владе демантовали да имају икакав уговор са њим и његовим институтом, док је Александар Вучић у интервјуу за Крик рекао да Поповић није његов саветник, али да га је неколико пута самоиницијативно посаветовао.

“Позове и каже: ‘Еј овде обрати пажњу на ово’. У сфери медијских савета, ништа више. И ја сам му у то време на томе био захвалан”, рекао је Вучић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Нова.рс/Србин инфо, 7. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

 1. Како лоповско-мафијашку организацију замотати тако да када је мрмот одмота буде изненађен да има посла са “Институтом“.Па још едукује СНС кадрове који нису макли од основног образовања мада сви имају “валидне“ дипломе којекаквих факултета које су основани да би они стекли дипломе којима се само они диче.
  Изгледа да њихова едукација нема никаквог смисла посматрајући српску Скупштину.
  Толико незнања, некултуре, пљувачког образовања, напада на неке личности?
  Беба је треба да их едукује како да чисте ципеле онима којима нису никако дорасли, ни као људи а по образовању и култури поготову. Да постану свесни да увек постоје паметнији, школованији, културнији, узвишенији од њих, који су се дочепали посланичких висина захваљујући Вођи који их је бирао. Бирао их је тако несрећне да обављају прљаве послове уместо њега и да би се после извињавао у њихово име, јер ето, погрешио је када је бирао тако неискусне, страсне, који би све учинили за њега.
  Пара има у буџету, није проблем трошити на СНС.
  Децу ћемо и даље лечити СМС порукама, душеван је ово народ.
  Још увек.

 2. Имам две ствари да приметим у вези назива института.

  Најпре, добро смо прошли што се не зове „Институт за јавне политике“.
  Мене, кад код чујем множину од речи политика, нешто стегне око здравог мозга и уплашим се с ким имам посла.

  Ипак бих предложио да се назив промени у Институт за теле-дириговање.
  С обзиром на резултате рада тј. нашу јавну политику дириговање телад’ма ми делује као његова основна јавна делатност.

  После тога полазници могу комотно на преусмеравање („говедо-дириговање“) у овај мој Комитет, биће преузети без доквалификација.

Оставите коментар