Шеф аустралијскe авио-компаније: Само вакцинисани могу у авион

Обавезна вакцинација вероватно ће постати нова стварност за међународне путнике широм света, рекао Алан Џојс

Алан Џојс (Фото: A Current Affair)

Шеф аустралијскe авио-компаније „Квантас“ изјавио је да та компанија планира да услов за укрцавање на међународне летове буде обавезна вакцинација путника, и предвиђа да ће слична политика бити усвојена широм света.

У телевизијском интервјуу аустралијском информативном програму Актуелна афера, Алан Џојс је објаснио да тај услов можда неће бити потребан за домаћа авио-путовања, али да је неопходан за међународне летове.

Размишљамо о промени наших услова и одредби како бисмо убудуће од међународних путника тражили да се вакцинишу пре него што путују авионом.

Обавезна вакцинација вероватно ће постати нова стварност за међународне путнике широм света, додао је Џојс.

​На основу разговора са мојим колегама из других авио-компанија широм света закључио сам да ће то бити уобичајена пракса.

Генерални директор рекао је да је Квантас већ почео да утврђује да ли је неопходно увести двонедељни карантин путницима који стижу у Аустралију.

Џојс је раније упозорио да се авионска путовања неће вратити на ниво пре пандемије док вакцина против корона вируса не буде широко доступна.

У октобру је упозорио да ће Квантас обновити летове за Велику Британију и Сједињене Државе тек када се вакцина појави на тржишту „с обзиром на распрострањеност вируса у обе земље“.

Идеја о стварању „пасоша“ ковид-19 који би омогућили вакцинисаним особама да слободно путују егзистирала је скоро од самог почетка такозване здравствене кризе.

Говорећи на самиту Г20 прошле недеље, кинески председник Си Ђинпинг предложио је увођење глобално признатих здравствених кју ар (QR) кодова, рекавши да ће то помоћи да се обнови међународна трговина и путовања.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 23. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар