Џо Бајден: Удесили смо најсвеобухватнију организацију за изборну превару (октобар 2020)

Удесили смо најсвеобухватнију организацију за изборну превару у политичкој историји Америке, рекао је у интервјуу крајем октобра Џозеф Бајден

Џозеф Бајден (Фото: Вилијан Томас Кејн/Гети)

Приликом интервјуа датог 24. октобра 2020. интернет страни Pod Save America (игра ријечи и алузија на америчку родољубиву пјесму God Save America [енгл. Боже спаси Америку] – нап. Стања ствари), кандидат за предсједника САД Џозеф Бајден је изјавио:

„Удесили смо најсвеобухватнију организацију за изборну превару у политичкој историји Америке.“ (“We have put together, I think, the most extensive and inclusive voter fraud organization in the history of American politics.”)

(На снимку од 19:11)

Према писању Њујорк тајмса од 2. новембра 2020, видео је на друштвеним мрежама прегледан више од 17 милиона пута. Лист тврди да су Бајденове ријечи истргнуте из контекста и да је снимак монтиран тако да се стиче утисак да Бајден признаје да ће намјестити изборе.

Њујорк тајмс наводи изјаву гласноговорника Бајденове изборне кампање да је Бајден говорио о настојањима да се спријечи изборна превара.

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствари

Бајденова кампања поново покренула прикупљање финансијских средстава – за правну борбу против Трампа

Интернет страница кандидата за предсједника САД Џозефа Бајдена  поново је покренула апел донаторима за финансијску подршку.

„Средства су нам потребна за предстојеће правне спорове, да бисмо обезбиједили да их Трамп не добије само зато што немамо новца да се супротставимо“, каже се у апелу на Бајденовој интернет страници.

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , ,

Оставите коментар