Зоран Заев: Бугарски вето велика неправда и највећи пораз ЕУ

Премијер Северне Македоније истакао да треба дати шансу преговорима у нареднима данима

Зоран Заев (Фото: Прес служба Председника Србије)

Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је вечерас да је бугарски вето његовој земљи за почетак приступних преговора „највећи пораз за ЕУ и велика неправда“ и да му „лично тешко пада“.

Он је, у интервјуу кабловској телевизији 21, рекао да нема друго објашњење за бугарски потез, већ да мисли да је разлог за то близина избора у Бугарској и истакао да се разговори Скопља и Софије настављају.

Заев је истакао да треба дати шансу преговорима у нареднима данима и да још постоји могућност да се постигне договор за време немачког председништва.

„Контакти две земље се продужавају, ја (премијер Бугарске Бојко) Борисов, министри спољних послова, продужавамо да тражимо и пронађемо решење“, рекао је премијер Северне Македоније, напомињући да се не преговара о македонском националном идентитету и језику.

Заев је истакао да и немачко председништво Унијом и Европска комисија улажу напоре да Скопље и Софија реше спорна питања, која сметају Бугарској.

„Данас смо добили шансу од Савета министара да се разговара још неко време. Верујем да постоје шансе за успех и верујем да ћемо постићи договор штитећи све наше националне интересе“, истакао је Заев.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 17. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ко неће брата за брата, имаће туђина за господара!

Оставите коментар