Бил Гејтс даје још 70 милиона долара за вакцину против короне

Оснивач „Мајкрософта“ више пута изјављивао како је вакцина највећа нада за победу над вирусом корона и како би требало сви да је приме

Бил Гејтс (Фото: Ројтерс/Denis Balibouse)

Фонд Била и Мелинде Гејтс уложиће још 70 милиона долара у развој и дистрибуцију вакцине против новог вируса корона.

Од тога ће 50 милиона долара бити намењено KОВАКС-у, међународној организацији која се бави развојем вакцине, а њоме заједнички управљају Светска здравствена организација и ГАВИ и ЦЕПИ, чији је оснивач Фонд Била и Мелинде Гејтс.

Управо ће ЦЕПИ, организација за борбу против епидемија, добити 20 милиона долара како би помогла развој перспективних вакцина, преноси РТ.

Иако је тренутно неколико вакцина у развоју, Гејтс је раније најавио да ће оне које ће доћи после њих „имати већи потенцијал да се масовније производе, буду стабилније и јефтиније за производњу“.

Гејтс је више пута изјављивао како је вакцина највећа нада за победу над вирусом корона и како би требало сви да је приме.

Оснивач „Мајкрософта“, који је и један од највећих донатора развоја вакцине, сада није навео када би могао да дође крај пандемије, рекавши да је „пред нама дуг пут“, док је пре месец дана навео да би богате земље могле да се врате у нормалност већ крајем 2021.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 13. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар