Бошко Обрадовић: Потребна озбиљна и дуга јавна расправа о обавезној вакцинацији

Држава Србија мора имати озбиљну проверу квалитета сваке вакцине, домаће или стране, и гарантовати да нема нежељених дејстава, поручују из Двери

Бошко Обрадовић (Фото: Press Centar)

По новом закону министар здравља прописује обавезну вакцинацију, а грађани ће бити кажњени ако не желе да приме обавезну вакцину.

На основу измена Закона о заштити становништва од заразних болести, које су данас на дневном реду заседања лажне Скупштине, министар здравља посебном уредбом прописује ванредну обавезну вакцинацију, а грађани се кажњавају од 50.000 до 150.000 динара ако не желе да приме обавезну вакцину, што је недопустиво. Овим изменама се дају много већа овлашћења комуналним инспекторима и милицајцима да кажњавају грађане, а повећавају се законске могућности за затварање грађана у изолацију и карантин, што све може бити предмет огромних злоупотреба. Такође, новим изменама министар здравља добија огромна нова овлашћења: да забрањује јавна окупљања и путовања, ограничава кретање становништва, забрањује или ограничава промет појединих врста роба и услуга, што никако не може бити у његовој надлежности. Све ово може да води у један веома опасан сценарио тоталитарног надзора и контроле над становништвом, као и свих видова злоупотреба власти и кршења људских права под велом борбе против заразе. Српски покрет Двери је против обавезне вакцинације и кажњавања грађана који не желе да приме обавезну вакцину. То је право на одлучивање о своме здрављу које нам нико не може одузети нити у демократији можете грађанима наметати било какве тоталитарне интервенције у друштву, а посебно не у сфери здравља, људских права и слобода.

Став Српског покрета Двери о вакцинацији је познат: ми нисмо против вакцинације јер је то цивилизацијска медицинска тековина која је много помогла човечанству у борби против заразних болести, али делимо скепсу многих грађана Србије према здравственој безбедности нових увозних страних вакцина.

Предраг Кон: Врло брзо ће бити расписана хитна вакцинација

Некада смо примали домаће вакцине и био је већи степен поверења у државу. У међувремену се производи нека нова генерација вакцина и календар вакцинације деце је све већи, да више не може ни да се испрати шта им се све даје. Све то је постало посебно проблематично са новом заразном болешћу и трком великих страних мултинационалних компанија у производњи нове вакцине за коју не можемо знати колико је исправна с обзиром да је произведена у тако кратком року, па сви можемо постати жртве експеримента уживо на људима.

Ако имамо у виду ко је на власти у Србији и колико лажи и манипулација свих врста смо доживели у време ове здравствене кризе – како се онда може веровати властима у случају нове стране увозне вакцине?

Ко данас уопште може да верује једном Златибору Лончару као министру здравља? Држава Србија мора имати озбиљну проверу квалитета сваке вакцине, домаће или стране, и гарантовати да нема нежељених дејстава. Док нема те гаранције тешко ће грађани прихватити наметање, јер ко ће бити одговоран за последице по здравље? Отварање озбиљне јавне расправе на ову тему једини је начин да се смање сумње у грађанству и спрече разне теорије завере. Пре политичара треба да се изјасне стручњаци. Ако тога не буде на прави начин само ће се појачати противљење вакцинацији које је већ огромно.

Бошко Обрадовић, председник Двери

Опрема: Стање ствари

(Сајт Двери, 12. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. По обичају, Двери нити смрде нити миришу.
  Време је да неко обавести Бошка да у Србији нема никакве демократије. Тако је, обавезна медицинска интервенција јесте карактеристика тоталитарних система који, пре или касније, одлазе у масован злочин.
  Кон се намерачио да вакцинише све Србе још 2009, против свињског грипа, али тада није успео. Сада је, коначно, дошло његових пет минута. Ако му Срби дозволе.
  Власт сутра може донети одлуку да стреља сто Срба сваки дан. Ако Срби стану у ред, у томе ће и успети. Овде је исто. Ако Срби стану у ред, са заврнутим рукавима, успеће. Ако одбију, ни власт ни Кон неће успети у свом злочиначком науму.
  Нема никакве шансе да вакцина буде проверена и тестирана у тако кратком периоду, а и поставља се питање зашто би милиони људи прихватли такав ризик, због вируса који изазива озбиљне симптоме код свега неколико процената заражених и смрт код неколико процената од оних који имају озбиљне симптоме? Зашто би, на пример, здрав човек од тридесет година ризиковао непроверену вакцину која га може убити за две или пет година, ако зна да има 90% шансе да поднесе вирус са благим или никаквим симптомима и 99% шансе да преживи? Зашто? Зато што је Кон тако наумио? Зато што је Вучић некоме обећао да ће Срби да буду заморчићи, на којима ће да буде тестирана вакцина?
  Пре неки дан, обустављено је тестирање у Бразилу јер је један од људи који су примили вакцину умро.
  Бошко нека отвара расправе и расправља са зликовцима, али на свакоме је да сам мисли сопственом животу.

  17
  2
 2. Кажу да се вакцина која долази са запада мора транспортовати и одржавати на минус 180′ можете само замислити од чега је скројена. И како ће се наши локални домови здравља борити са њом у поквареним фрижидерима.
  Брате Владимире нећу ни ја заврнути рукав, али ћу га засукати, а познато је шта бива кад Србин „засуче“рукаве.“ћераћемо се још“са њима.

  1
  2

Оставите коментар