Посланица Бундестага Севим Дагделен: НАТО штитио криминалце из ОВК

Потврда оптужби против Тачија такође је ударац за савезну Владу која је свих ових година бранила злочинца, рекла немачка посланица турског порекла

Севим Дагделен (Фото: Александер Бехер/ЕПА-ЕФЕ)

Посланица турског порекла у немачком Бундестагу Севим Дагделен изнела је оптужбе на рачун бивше ОВК и њених лидера, али и на рачун НАТО, наводећи „да је прекршио међународно право подржавајући ОВК криминалце”.

Она је на Фејсбуку написала да је посао Хашког трибунала да сада „обезбеди безбедност потенцијалних сведока, како их не би застрашивали или чак убијали, као што је био случај са бившим косовским премијером и командантом ОВК Рамушем Харадинајем”, јавља приштински „Репортери”, преноси Косово онлајн.

Тачи и Весељи у притвору у Хагу – терете се за злочине на Косову и у Албанији

„Потврда оптужби против (Хашима) Тачија такође је ударац за савезну Владу која је свих ових година бранила злочинца, с обзиром на то да је знала да је немачка обавештајна служба БНД указивала 2005. на команданта ОВК, као на везу између организованог криминала и политике, као и главна тужитељка Трибунала у Хагу Карла дел Понте која је открила кријумчарење органа 2008. године”, написала је Дагделен.

Она је изнела оптужбе и на рачун НАТО, као и некадашњих лидера водећих НАТО чланица САД, Велике Британије и Немачке, Била Клинтона, Тонија Блера и Герхарда Шредера, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Коначно да се у Немачкој чује делић њихових злодела. И то од жене турског порекла. Немцима су очигледно Срби криви што постоје!

    10
    1

Оставите коментар