Светозар Поштић: Избори у САД као почетак краја Империје зла

Утисак је да су газде већ одавно напустиле брод који тоне и препустиле га судбини до зуба наоружаних и бесних становника САД

Светозар Поштић (Извор: Лична архива)

Док се у САД  још увек броје гласови четири дана након завршетка председничких избора, намеће се кључно питање: да ли одлука о победнику уопште нешто мења?

Већина људи у Америци би на ово питање одговорило потврдно, јер су емоције и страсти током последње четири године доведене до кључања. Међутим, ако амерички избори 2020. измене ток историје, то неће бити због тога што је један од кандидата победио, већ због поларизације која ће пре или касније срушити америчку империју.

Да ли су Трампа на власт довели људи који у великој мери одлучују о судбини људи не само у Америци, већ и у целом свету? Ако нису, онда су вероватно били сигурни да њиме могу да управљају, или бар да га спрече да изврши обећано. Ако јесу, онда ови избори представљају најскупљи циркус на свету.

Трамп је био ријалити глумац пре него што је постао председник. Ако је на то место дошао вољом оних које зове „Дубока држава“, онда је добро одглумио своју улогу. Ако није, онда није учинио скоро ништа од онога што је обећао, што га не издваја много од његових неславних претходника.

Доналд Трамп и Џозеф Бајден (Фото: АП/Бета)

Тешко је тачно утврдити шта се иза шљаштећих кулиса ових избора стварно догађа, али утисак да су газде већ одавно напустиле брод који тоне и препустиле га судбини – до зуба наоружаних и бесних – становника САД све је убедљивији.

Велика очекивања, никаква остварења

Последњи амерички председник који је помислио да је стварно председник био је Џон Кенеди. Сви знамо како је он завршио. А откад је „Унутрашњи круг“ изабрао неразговетног гувернера Џорџије Џимија Картера не би ли лансирао неолибералну револуцију 1976. године, и онда га заменио радикалнијим Роналдом Реганом четири године касније, олигарси се нису много ни трудили да прикажу Америку као демократску државу.

Када су 2003. године уведене електронске гласачке кутије за фабриковање гласова по жељи, нису више одлучивали само унапред направљени планови, већ тренутан каприц људи са јединим дугметом који мења исход гласања. Избори су тако и званично постали једна велика, неслана шала.

Доналд Трамп је своју кампању засновао на читавој лепези екстравагантних обећања: откривање тога ко је крив за 11. септембар, враћање америчких трупа у земљу, забрана уласка у САД свим муслиманима, изградња зида на граници са Мексиком, укидање великог броја штетних међународних уговора. И колико је од свега тога остварио? Само оно што су му ционистичке плутократе дозволиле.

И стварно, када мало боље размислимо, председници из новије историје остваривали су све мање и мање од званично зацртаног. Обама је изабран да затвори затвор Гвантанамо на Куби, прекине мучење заробљеника, оконча Рат против тероризма, осуди ратне злочинце и обнови Устав. Резултат након осам година председниковања: 0 (нула).

Џорџ „дабја“ Буш је заузео „највиши положај у земљи“ да би прекинуо америчку улогу светског полицајца и прекине киднаповање про-палестинских муслимана због измишљених оптужби за тероризам. Уместо тога, и сам је киднапован 11. септембра, 2001. и приморан да, по речима политичког аналитичара Кевина Барета, до краја мандата чита унапред припремљени сценарио. Сада јаше коње на свом ранчу и унуцима прича бајке.

Бил Клинтон је дошао на место председника са великим амбицијама да уведе ново опште здравствено осигурање и примора Израел да напусти све територије окупиране у рату 1967. године. Лоби осигуравајућих друштава пореметио му је први план, а агент ЦИА Моника Левински други. Онда је бомбардовао Србију 77 дана. Сад ужива са својим „лолитама“.

Џорџ Буш Старији, Барак Обама, Џорџ Буш Млађи, Бил Клинтон и Џими Картер у Овалној канцеларији Беле куће 7. јануара 2009. (Фото: Ројтерс)

Ако је све то истина и све смо то и раније знали, чему је помамна кампања против Трампа служила? Ниједан амерички председник није толико нападан од стране мејнстрим медија, да су га скоро сви упоређивали са Хитлером или, у најмању руку, називали кловном, расистом, шовинистом и ксенофобом. Чак се и једини амерички конзервативни ТВ канал, Фокс њуз, све више шали на његов рачун. Да ли он ремети и кочи подмукле планове тзв. „владара из сенке“?

Стари паразит, нови домаћин

Неке од главних одлика држављана САД, потомака оних који су на северноамерички континент дошли као млађа браћа жељна психичког ослобађања, као авантуристи, одбегли злочинци или верски фанатици, јесте изразити индивидуализам, жеља за политичким слободама, неприклањање ауторитету, борба за слободу говора и грађанска права. Како у таквој атмосфери стварати Нови светски поредак? Да би се њима могло владати, амерички грађани се прво морају добро напујдати једни на друге, а онда полако довести до просјачког штапа.

Много подесније место за штаб, центар одакле се спроводи светска политика је земља у којој се ауторитет поштује, где су људи послушни и мање склони протесту. Земља у којој се простим указом може забранити размножавање становништва. Као на пример Кина.

Због тога је скоро читава америчка индустрија постепено пребачена у ову комунистичку земљу, која више није комунистичка. Рокфелери су, рецимо, свој капитал већ одавно пребацили на Исток. Хтели ми то да признамо или не, Кинеска „дубока држава“ је и америчка „дубока држава“. Али потенцијално још опаснија.

Иако патриота у свету има много, борба између „глобалиста“ и „суверениста“ о којој све чешће читамо и слушамо само је добро осмишљена представа, трачак наде у боље сутра. Нажалост, већина кампања против зла у свету пуки је плод унапред креиране опозиције, као што је код нас пред распад СФР Југославије УДБА створила вулгарне националисте да би национализам свима огадила.

Америка је сада препуштена сама себи, што значи да ће се ускоро урушити. Велика већина њених становника није крива што им се земља полако претворила у Империју зла. Зло је долазило од паразита који сада напушта свог домаћина, пошто је из њега исцедио све животне сокове, тај паразит сада полако али самоуверено прелази у ново тело. У домаћина који антитела не ствара тако лако.

„Унутрашњи круг“ је игру око гласова могао учинити и мање очигледном. Али добра представа код публике не проузрокује бес и спремност на злочин. Већина судионика предстојећег насиља никада неће дознати да су веома вешто хушкани и манипулисани. Трамп би можда мало кочио започети процес, али га сигурно не би зауставио.

А нама остаје да у неверици, а можда код неких и са притајеним задовољством, посматрамо како се велики Вавилон са заглушујућим треском руши у море.

Коришћени извори:Categories: Стражњи дућан С. Поштића

Tags: , , , , ,

15 replies

 1. Пад Вавилона. Ал’ ћемо се расплакати овако навикнути на његове „сласти“.

  14
 2. Pad starog vavilona je podizanje novog vavilona. Ne likujmo, nista se nije desilo

  19
  2
 3. Мислим да нам неће дозволити да тек тако посматрамо пад Вавилона, жртва коју ће поднети амерички грађани, многе људе би могла да освести.

  9
  1
 4. Звуци буке и бијеса

  Звуци буке и бијеса
  Бујицa усупрот Богу
  У славу новца и меса
  Црна рупа иште дрогу

  Хучи зла локомотива
  Развлачи зло по свијету
  А сјећања још су жива
  На неку бољу планету

  ‌На људе који су људи
  На жене које су жене
  На јутро које ме буди
  На наше слободне гене

  Момчило

  32
 5. Занимљиво радовање туђој несрећи. Пребогати људи, кабалисти, владају светом. Да није било Трампа не би се то сазнали. Кабала држи 185 влада у државама Света. Све ово са корисним и вакцином је од кабалисти. Када сада ако заседну на власти осетићемо на нашој кожи. Видеће те за неки дан тотално затварање и сиромаштво…. Али ко до сада није схватио , брзо ће то осетити на својој кожи. Бојим се прекасно

  19
  2
 6. @“Тешко је тачно утврдити шта се иза шљаштећих кулиса ових избора стварно догађа, али утисак да су газде већ одавно напустиле брод који тоне и препустиле га судбини – до зуба наоружаних и бесних – становника САД све је убедљивији.“

  -Da, isti utisak i ja vec duze vreme imam.
  Nema tamo vise „domacina“, ocito je da anarhija sve vise uzima maha, i da nije nicim obuzdana.
  Uzivacu, inace 🙂

 7. Ако је на то место ( Трамп ) дошао вољом оних које зове „Дубока држава“, онда је добро одглумио своју улогу. Ако није, онда није учинио скоро ништа од онога што је обећао, ……..
  ++++
  Да ли је баш тако ?
  Када им је са говорнице УН у новембру 2019 године поручио : „ Мудри лидери увек стављају добро свог народа и своје земље на прво место. Будућност не припада глобалистима него патриотама. Одмах после тога пуштен је корона вирус, да би стара цркотина Сорош изјавио: „ Јасно, сматрам Трампову администрацију опасношћу за свет, али гледам на то као на привремени феномен који ће нестати 2020-те године.
  А шта је то урадио да су они-сатанисти то видели као гурање прста у око ?
  Извукао САД из Париског климатског споразума, из Светске здравствене организације, и најављује излазак из Светске трговинске организације. Позната је ситуација са УН и захтевом да седиште изместе из САД. Значи, из свих оних где седе они који обликују нови светски поредак.

  Ово је, један од ретких прилога који нас подсећа на најављене намере светских сатаниста које они више и не крију и ( могући ) мрачни крај нама до сада познатог начина живота на земљи.

  11
 8. Мртва пјесма

  У мртвој трци
  Мртвац побјеђује
  На крилима
  Мртвих душа

  У Мртвом мору
  Смрт влада
  У депресији
  Антиживота

  Кривотворина
  Инфекција
  Инерција
  Ентропија

  Момчило

  18
 9. Hvala. Genijalno.

 10. Читајући текст господина Поштића испаде да су сви људи марионете и лутке у луткарском пзоришту. Не делим такво мишљење. Има много људи који мисле својом главом. Не сматрам да је Трамп тек један у низу, зашто би га уопшете рушили. Газде држе медије и то им је главно и једино оружје. Кад би укинули телевизију нови светски поредак би се срушио као кула од карата.

  4
  1
 11. @ Грешан
  Све што је Трамп урадио од јануара 2017. кад је ступио на дужност било је, благо речено, противречно. Јесте урадио све што сте рекли, али је, са друге стране, у Белој кући себе окружио глобалистима, а отпустио Флина и Бенона, који је после оптужен, повлађивао је ционистима у свему што се тиче Израела, „највећег пријатеља Америке“, најавио је вакцинацију целог становништва, бомбардовао Јемен и Сирију, убио иранског генерала, покушао инвазију у Венецуели. Мислим да није започињао нове ратове само због тога што су скупи, а искрено је желео да извуче САД из економске кризе (највише због своје популарности), што је до „пандемије“ и почео да остварује. Ако све то ради само да га не би убили и да би нешто од антиглобалистичких планова остварио, онда стварно нема довољно капацитета да им се супротстави, само им ту и тамо пркоси.
  Не треба заборавити ни да га је при сваком банкроту (мислим да их је било шест) Ротшилд извлачио својим новцем.
  Можда највише о њему говори то да је преместио америчку амбасаду у Израел и помаже у плановима за изградњу Трећег храма. Група његових присталица, Q anon, стално објављује како су сви педофили, укључујући Обаму и његову жену (или мужа), Клинтоне, Буша млађег и старијег, као и стотине холивудских звезда, стрељани или позатварани у Гвантанаму, а ништа (или већина) од тога није тачно.
  Ако докаже да је покраден на изборима, и добије још један мандат, што још увек није искључено, онда је сигурно њихов играч и доведен је да изазове грађански рат и економску пропаст Америке. Ускоро ћемо видети.

  14
  4
 12. @Светозар Поштић

  Мислим да навод:

  „Aко све то ради само да га не би убили и да би нешто од антиглобалистичких планова остварио, онда стварно нема капацитета да им се супростави, само им ту и тамо пркоси.“

  одсликава право стање ствари.

  Мислим да никад и није имао намјеру да „храбро погине“, већ да промијени оно што се промијенити може без неке веће опасности по властиту позицију.

  Такође, не требамо сметнути са ума да и Трамп, заступа интересе САД. Дакле, иако се не слаже по многим питањима, он неће по сваку цијену потпуно поништавати учинке претходне администрације. Само ће преусмјерити даљне активности у смјеру за који он сматра да је бољи.

  А за нас и мали помак може бити значајан. У оба смјера!

  14
 13. @ Момчило
  Нажалост, тако је у политици, мораш да бираш мање зло. Вероватно ни такав избор ускоро више нећемо имати. Али, ако сте у праву, онда ће нам можда укинути корону, мада сумњам, јер већ најављују COVAIDS-21

  13
 14. @ Светозар Поштић
  Поштовани,
  Када кажете: “ …..искрено је желео да извуче САД из економске кризе (највише због своје популарности), што је до „пандемије“ и почео да остварује.
  Па наставите: “ Ако докаже да је покраден на изборима, и добије још један мандат, што још увек није искључено, онда је сигурно њихов играч и доведен је да изазове грађански рат и економску пропаст Америке. Ускоро ћемо видети “.

  Верујем, да ће те се сложити да једна иста особа не може и да остварује економски напредак једне земље и да ради на њеној економској пропасти.
  Ако, Ви тврдите да је он ( Трамп ) њихов играч, доведен да изазове грађански рат и економску пропаст Америке, како онда објашњавате ову силну организацију и огромна ангажована средства тих сатаниста да би његов противник победио ?
  Зар није једноставније, ( а сложићете се ) и много јефтиније, пустити га да победи и да после као “ њихов играч “ настави да остварује њихове планове ?
  Данас, је уз тог Трампа са свим његовим недостацима једини противник сатанистима ткз. “ дубоке државе “ још председник Белорусије Лукашенко, али, са много мање могућности.
  Сви остали, представници 184 земље света ћуте, и сагли су главу.
  Из линка који сам пренео види се разлог и начини манифестације готово патолошке мржње тих сатаниста према њему.
  Када сте поменули да већ најављују COVAIDS-21 сетио сам се речи члана либералне партије у Канади када каже: “ Савезна влада ће понудити да избрише све личне дугове (хипотеке, зајмови, кредитне картице итд.). За то ће сва средства за Канаду обезбедити ММФ, који ће постати познат као Светски програм отплате дуга.
  У замену за прихватање овог општег опроштаја дуга, појединац би заувек изгубио власништво над било којом имовином и личном имовином.

  https://www.pravda.rs/2020/10/22/potrvda-teorija-zavere-mnoge-zemlje-pripremaju-kampove-za-mnogo-vise-ljudi-nego-sto-ima-obolelih-od-korone-video/

  А ни у Европи не заостају пуно

  https://vaseljenska.net/2020/11/08/klaus-svab-klaus-schwab-za-10-godina-necete-posedovati-vise-nista/

  Са Трампом, или без њега, овај документ описује ништа мање до преузимањe власти свих нација широм планете од стране глобалне владе.

  https://borbazaistinu.rs/desifrovana-agenda-2030-ujedinjenih-nacija-evo-kako-ce-se-uspostaviti-globalna-moc-vladara-sveta-i-sta-ce-se-desiti-sa-covecanstvom/

  https://geneticliteracyproject.org/glp-facts/mike-adams-natural-news-everyones-favorite-uber-quack-1-anti-science-website/

  Што Ви кажете, ускоро ћемо видети.

 15. @ Грешан,

  Поштовани, одгледао сам филм, доста је убедљив. Што се тиче плана са ковидом, ту сам са свиме сагласан, и о томе сам писао још у марту:
  https://stanjestvari.com/2020/03/24/svetozar-postic-ljudi-uplaseni-koronom-lako-prihvataju-radikalne-mere/
  али и неколико пута после тога. Видеа који о томе говоре има на стотине, додуше не на јутјубу више, али на многим другим каналима.

  Што се тиче Трампа, можда су му намере биле искрене, али ако је желео да поведе рат против њих, онда је требало прво да им одузме Банку федералних резерви и пребаци штампање новца на државу. Уместо тога, он им је дао три трилиона долара од државног новца на почетку „пандемије“. Само је нешто претио, али ништа није урадио, осим што је понекад говорио оно што они не желе да чују. Сигурно је знао колико су моћни много пре него што је постао председник.

  Кандидат за америчког председника не може бити свако. Они су све испланирали још десет година раније, а он своју реторику није променио од кад је почео кампању. Ако им није одговарао такав кандидат, имали су најмање десет фаза кад су могли да зауставе његову кандидатуру, још у републикансој странци, где скоро сви за њих раде. Осим тога, машине за гласање су намештене и лако се њима управља, што може овде да се прочита.
  https://www.paulcraigroberts.org/2020/11/05/evidence-mounts-of-a-stolen-election/
  Зашто су онда направили толику контроверзу? Ја мислим да је то све због ресетовања, што значи да им Трамп као председник одговара. Он можда није свестан тога, али тензија коју изазива иде на њихову руку.

  8
  1

Оставите коментар