Газета експрес: Рамуш Харадинај тражи прекид дијалога са Србијом

Алијанса за будућност Косова затражила и хитан састанак Савета безбедности Косова и ванредно заседање у Скупштини у знак подршке вредностима тзв. ОВК

Рамуш Харадинај (Фото: АП)

Алијанса за будућност Косова Рамуша Харадинаја затражила је данас ванредни састанак косовске владе о ситуацији насталој након подизања оптужница специјализованих већа и поручила, након хитног састанка руководства странке, да би влада требало да одмах заустави све активности у вези са процесом дијалога са Београдом.

Странка је затражила и хитан састанак Савета безбедности Косова о општој безбедносној ситуацији, ванредно заседање у Скупштини у знак подршке вредностима ОВК и састанак читавог политичког спектра ради, како су навели, проналажења националног јединства суоченог са политичким и уставним изазовима, преноси Газета експрес.

„Алијанса за будућност Косова са забринутошћу прати развој догађаја након оптужница Специјализованих већа за бивше борце Ослободилачке војске Косова. АБК верује у правду, у невиност бораца ОВК. Рат ОВК је био ослободилачки и одбрамбени рат против српске злочиначке и геноцидне владавине“, наводи се у саопштењу Алијансе, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 5. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар