Хаос у Лондону и Љубљани због карантина

У престоницама Уједињеног Краљевства и Словеније избили су оштри протести због пооштравања мера против ширења вируса корона

Полицијска интервенција током протеста у Љубљани (Фото: Стане Јершич)

У Лондону је у четвртак увече дошло до нереда када су се демонстранти сукобили са полицијом протестујући против најновијих рестриктивних мера које је увела британска влада.

Према саопштењу полиције приликом демонстрација ухапшене су 104 особе због кршења прописаних мера због корона вируса.

„Више од 100 људи који су ухапшени мораће да се суочи с последицама својих дела“, саопштила је полиција.

Током ноћи полиција је наставила акцију и очекује се, како је саопштено, да ће бити приведено још демонстраната који крше мере безбедности.

​Лондонска полиција је била приморана да се сукоби са великом групом која је била бесна због пооштравања мера због корона вируса, преноси енглески „Експрес“.

Друштвеним мрежама кружи видео снимак на којима се види како полиција приводи демонстранте који су правили нереде, а у једном тренутку полицајци су оборили демонстранта, док су га двојица полицајаца држала, преноси Танјуг.

(Спутњик, 6. 11. 2020)

Хаос у Љубљани због карантина: Каменице, водени топови и хеликоптери

Демонстранти који се противе увођењу нових карантинских мера због пандемије вируса корона, сукобили су се у Љубљани са полицијом. Летеле су каменице, полиција је користила водени топ, а полицијски хеликоптери надлећу град.

Демонстранти су се окупили на више локација у Љубљани, противећи се забрани кретања, коју је Влада Словеније продужила, преносе словеначки медији.

Они су полицију гађали каменицама и палили бакље, а полиција је употребила водени топ.

После интервенције полиције демонстранти су се разишли.

Влада Словеније забранила је кретање између општина и окупљање више од шест особа. Та мера трајаће још бар недељу дана према новој одлуци.

Основци се неће вратити у школе после двонедељног распуста који је требало да се заврши у понедељак, већ ће прећи на наставу на даљину, док то за средњошколце важи већ недељу дана.

Вртићи ће бити отворени само за оне који раде на пословима од кључног значаја.

​Словеначка влада одлучила је да омогући отварање неких фирми, као што су продавнице робе за негу деце, продавнице техничке робе, намештаја, накита, фотокопирнице, фотографске радње…

Они ће морати да поштују додатне безбедносне мере, као што је присуство једног купца на 30 квадрата.

​Тржни центри мораће да имају одвојене улазе и излазе са средствима за дезинфекцију.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 5. 11. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар