Данас: Томислав Момировић, борац за права тајкуна

Изненађење је зато што је Томислав Момировић, један од два наследника модне компаније Мона дипломирани правник на Правном факултету, добио ресор грађевинарства

Томислав Момировић (Фото: ФоНет/ Медија центар)

Од свих нових министара који су нашли место у новој влади премијерке Ане Брнабић можда је и највеће изненађење постављање Томислава Момировића.

Једино веће изненађење је што је добио ресор грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре који је водила Зорана Михајловић.

Изненађење је зато што је Томислав Момировић, један од два наследника модне компаније Мона коју су направили Нада и Ђорђе Момировић, дипломирани правник на Правном факултету Универзитета у Београду, док је професионални ангажман везан за вођење хотела из Мона групе.

Дакле, ако се изузме градња хотела Мона плаза на Дорћолу који је прошле године завршен, не баш много веза са саобраћајем и инфраструктуром.

Занимљиво је и што је пажњу јавности, а можда и председника Српске напредне странке Александра Вучића, скренуо на себе коришћењем друштвених мрежа, пре свега Твитера.

Веома примећен је био његов став да не треба повећавати минималну зараду радницима, јер ће то натерати послодавце да отпуштају људе.

Иако ово није без упоришта у економској логици, на овој друштвеној мрежи зарадио је епитет суровог капиталисте који је при томе рођен са златном кашиком.

О његовом наименовању Вучић је рекао да је „Тома Момировић спреман да прихвати ударце политичких и економских незналица.

Извор: Изјаве.нет

Њему смо дали да брине о послу, бизнису, да преговара о наредним пословима изградње ауто-путева, он је једини који је рекао и имао храбрости да каже да он као послодавац није за то да држава повећава минималац како хоће“, уз напомену да због тог става није добио ресор рада и запошљавања.

Поред тога, у низу твитова Момировић је подржавао потезе владе, па му се сад пребацује да се тако препоручивао.

Такође је оптуживао младе да неће да раде, да треба радити 12 сати дневно да би се успело, мада је позивао и државу да подигне порезе за најбогатије.

Томислав Момировић рођен 17. 10. 1983. године у Београду. Од 2007. године запослен је у предузећу Мона д.о.о. на месту саветника.

Од оснивања компаније Mona Hotel Management 2011. обавља функцију генералног директора фирме под чијом управом су четири хотела и један резиденцијални објекат у Будви.

Од 2016. је председник ове компаније.

Од 2009. до 2013. обављао је функцију председника УО ХОРЕС-а и ватрени је заговорник смањења ПДВ-а на хотелску делатност.

Као хотелијеру му то није пошло за руком, а као министру – видећемо.

Милош Обрадовић

Опрема: Стање ствари

(Данас, 29. 10. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар