Филип Коснет: Могућа промена става пет земаља ЕУ о признању Косова

Амбасадор САД у Приштини изјавио да ће пет земаља ЕУ које не признају Косово променити свој став, ако дође до промене у односима Београда и Приштине

Амбасадор САД у Приштини Филип Коснет (Фото: Политика/Принтскрин )

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Амбасадор САД у Приштини Филип Коснет изјавио је да ће пет земаља ЕУ које не признају Косово променити свој став, ако дође до промене у односима Београда и Приштине.

„Ко је мислио да ће Северна Македонија и Грчка постићи договор о имену, али догодило се. Људи су мислили да је немогуће да Уједињени Арапски Емирати, Бахреин или Судан изграде односе са Израелом, али то се догодило”, рекао је Коснет.

Он је гостујући на ТВ Дукађини рекао “да Косово, као део Европе, треба да одржава добре односе са званичним Бриселом“.

„Када сам дошао на Косово, сретао сам се с политичким лидерима и често су ми говорили да им нису потребни Европљани, јер имају посебне односе са САД. Рекао сам: ‘да, имате посебне односе са САД и волео бих да се демократе и републиканци у САД договоре и око других питања, као што се договарају о односима са Косовом, али погледајте карту, Косово није у Северној Америци, већ у Европи’“, рекао је Коснет.

Коснет сматра да је одлука владе у Приштини о укидању радне групе за борбу против корупције била погрешна, преноси Танјуг.

„Мислим да је то била погрешна одлука, јер је радна група за борбу против корупције била врло ефикасна. Да је та радна група модификована, то би било нешто нормално”, рекао је Коснет, пренело је Косово онлајн.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар