Александар Шапић: Не постоји човек који би у тренутним околностима признао Косово

Шапић рекао да грађанима треба рећи уколико је признање Косова услов за улазак Србије у Европску унију. „Да знаjу шта нас чека и какве су консеквенце. И позитивне и негативне“

Александар Шапић (Извор: N1)

Председник Српског патриотског савеза (СПАС) Александар Шапић изјавио је да у Србији не постоји човек који би у тренутним околностима признао независност Косова и додао да када би и постојао, пре тога би Устав Србије морао да се промени након референдума.

„Чињеница је да имамо мало ствари на које можемо да утичемо, али с друге стране, одрећи се тек тако, свесно, без ичега, дела своје територије, па чак и дела који на терену одавно не контролишете – то не познаје светска историја“, рекао је Шапић у интервјуу за „Политику“.

Шапић је рекао да грађанима треба рећи уколико је признање Косова услов за улазак Србије у Европску унију. „Да знаjу шта нас чека и какве су консеквенце. И позитивне и негативне. Свака одлука народа је легитимна, само што сви морају да буду свесни шта та одлука носи“, нагласио је он.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 28. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. „Не постоји човек који би у тренутним околностима признао Косово.“ А у којим би околностима, Шапићу, признао? У случају остварења фамозног Вучићевог компромиса, о чијем садржају нико ништа не зна, па изгледа ни сам Вучић.

Оставите коментар