САД: Руски респиратори завршили на отпаду

Амерички портал Базфид објавио је недавно да апарати нису почели да се примењују због техничких проблема, пре свега због разлике у електричном напону

Фото: Прес служба градоначелника и управе Москве/Спутњик

Респиратори које је Русија испоручила Америци у кризној ситуацији због вируса корона су уништени. У Америчкој федералној агенцији за руковођење у ванредним ситуацијама (ФЕМА) кажу да је разлог за то недостатак сертификата и бојазан да би могли да изазову пожар.

Амерички портал Базфид објавио је недавно да апарати нису почели да се примењују због техничких проблема, пре свега због разлике у електричном напону.

Представници ФЕМА наводе да су апарати достављени у државе Њујорк и Њу Џерзи, али да нису ушли у употребу јер се ситуација по питању вируса у земљи поправила.

Такође су додали да сви респиратори који се користе у Америци, било да су америчке или иностране производње, морају имати сертификат 510 или дозволу за ванредну употребу, што руски респиратори нису имали.

„Поред тога, у мају је било извештаја да су апарати типа ‘Авента-М’ били узрочници пожара у Русији“, наводе у америчкој агенцији и додају да су због тога из предострожности апарате у јулу уништили.
Апарати су могли да раде и на америчкој мрежи, при напону од 110 волти.

Почетком априла из Русије је за Америку полетео авион у којем се налазила медицинска помоћ и опрема за борбу против вируса корона, укључујући 45 респиратора и милион маски.

Овим поводом реаговао је недавно и Кремљ који је искључио могућност да су апарати били неквалитетни.

Како су навели, апарати су у Русији у широкој употреби у болницама широм земље.

„Понеки може да се поквари и потребан му је ремонт, као и са сваком опремом, а теза да није одговарао напон такође не стоји јер постоје трансформатори, стабилизатори напона, тако да са тим нема проблема“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Како је додао, Русија је помогла у тешком тренутку а шта су у Америци урадили са добијеном помоћи није питање за Русију.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 23. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Колико се ја разумем у медицину,Руси су овим поступком појели оно што се не једе!
    Тек касније сетили су се и браће Срба,пошто су помогли и Италији…

    1
    1
  2. @Милан

    Не би рекао. Одрадили су оно што су хтели. Да за време кризе америци донирају респираторе, и то буде вест у медијима.

Оставите коментар