Предраг Кон: Треба размишљати о забрани кретања, да се иде само до продавнице

Никог не желимо да ограничавамо, али желимо да спречимо смртни исход, рекао је доктор Кон

Предраг Кон (Фото: Танјуг/С. Р.)

Треба размишљати о забрани кретања у неком облику, да се нешто скрати, да се иде само до продавнице, рекао је епидемиолог Предраг Кон говорећи о тренутној ситуацији са вирусом корона у Србији.

Кон је навео да је потребно да се носе маске, јер је „ношење маске ефикасније од сваке вакцине“.

„За сада није опција ванредно стање. Ми не можемо да одустанемо ако је неопходно да уведемо ванредно стање“, рекао је др Предраг Кон за „Курир ТВ“, преноси „Блиц“.

Он је истакао да је Кризни штаб веома забринут.

„Ми видимо да се препоруке никада не поштују и то је нешто што нас чини врло фрустрираним. Ми смо врло забринути, то је тешка забринутост, није страх. Никог не желимо да ограничавамо, али желимо да спречимо смртни исход“, истакао је он.

КОН СТРУЧНО: Једва чекам карантин на јесен, надам се да ће трајати до Божића!

Кон је истакао да би „да се он пита, увео обавезно ношење маски“ и то би заоштрио до могућности које може ова земља.

„Морамо спречити недодирљивост оних који се понашају као да ничега нема и то санкцијама. Ништа не можемо урадити без ванредног стања“, рекао је др Кон.

Додао је како би „унапред предвидео кад је потпуна забрана кретања и када је потпуно неприхватљиво да се људи састају“.

„Ово није шала, ово је трећи талас и то пред зиму када је највећи потенцијал вируса. Мислим да се то никада није чуло и мислим да се ни сада не разуме да је снага највећа сада“, закључио је он.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 21. 10. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

  1. Др. Јована Стојковић, психијатар:

    „Крона је један пројекат, то је већ свима јасно. Озбиљни лекари из света се појављују и позивају колеге, савесне лекаре и правнике да се прикључе тужби против Влада и организација које нам ускраћују основна права и слободе. Оно што видим у пракси је и корона психоза, а не само корона депресија. На лабилне структуре се та пресија медија посебно испољава, имам пацијента који је у паници да ће да нашкоди рођеној мајци јер живи са њом. Имамо и пацијенте коиј су раније имали проблеме и били су добро последњих година, а сада им се погоршало стање због те пресије од короне. Биће катастрофално стање по ментално здравље нације и већ видимо избезумљене људе који су спремни да нам скоче за врат ако немамо маску. Овај ниво ширења панике у медијима и од стране Кризног штраба, Кона и осталих је злочин на народом и позивам да се ухапсе јер ће ментално да уништи ово друштво“.

    (https://srbin.info/pocetna/aktuelno/prozapadni-mediji-i-zorana-mihajlovic-zestoko-napali-dr-jovanu-stigao-odgovor/)

    11
    1
  2. @Шта каже струка
    Др. Јована Стојковић, психијатар:
    „Корона је један пројекат, то је већ свима јасно. ………………… Овај ниво ширења панике у медијима и од стране Кризног штраба, Кона и осталих је злочин над народом и позивам да се ухапсе јер ће ментално да уништи ово друштво“
    ++++
    То нам каже Др. Јована.
    А ово је данашња стварност на западу.

    Порука члана одбора у Либералној странци Канаде:
    „Желим да вам дам неке врло важне информације. Члан сам одбора Либералне партије Канаде. Седим у неколико одборничких група, али информације које пружам потичу од Одбора за стратешко планирање (којим управља премијер).
    Морам да оснујем тим коме ово није драго, али морам. Као Канађанин и, што је још важније, као родитељ који жели бољу будућност, не само за моју децу, већ и за друге. Још један разлог због којег то радим је тај што је приближно 30% чланова одбора незадовољно смером којим идемо у Канади, али наша мишљења су занемарена и они планирају да напредују ка својим циљевима.

    Такође су врло јасно ставили до знања да ништа неће зауставити планиране исходе.

    Мапу пута и одредиште одредио је премијер и они су следећи:
    Фаза у ограничењима секундарног закључавања нивоом светлости, почев од главних градских подручја и пружајући се ка споља. Очекује се до новембра 2020.
    Пожурите са набавком (или изградњом) изолационих објеката у свакој провинцији и територији. Очекује се до децембра 2020.
    Свакодневни нови случајеви KОВИДА-19 премашит ће капацитет тестирања, укључујући повећање броја смртних случајева повезаних с KОВИД-ом пратећи исте криве раста. Очекује се до краја новембра 2020.
    Потпуно секундарно закључавање (много строже од ограничења прве и друге тренутне фазе). Очекује се до краја децембра 2020. и почетка јануара 2021. године.
    Реформа и проширење програма незапослености требало би да пређу на универзални програм основног дохотка. Очекује се до првог квартала 2021.
    Предвиђена мутација KОВИДА-19 и / или коинфекција са секундарним вирусом (названим KОВИД-21) што доводи до трећег таласа са много већом стопом морталитета и већом стопом инфекције. Очекује се до фебруара 2021.
    Свакодневни нови случајеви хоспитализација из KОВИДА-21 и смртних случајева повезаних са KОВИДА-19 и KОВИДА-21 премашит ће капацитет медицинских установа. Очекивани К1 – К2 2021.
    Биће примењена појачана ограничења и карантини (звани Трећа брава). Увешће се потпуна ограничења путовања (укључујући међупокрајинске и међуградске). Очекивано К2 2021.
    Прелазак појединаца на универзални програм основног дохотка. Очекује се средином К2 2021.
    Предвиђени распад ланца снабдевања, несташица залиха, велика економска нестабилност. Очекује се крајем К2 2021. Распоређивање војног особља у главним градским областима, као и на свим главним путевима ради успостављања путних контролних пунктова. Ограничите путовања и кретање. Пружити логистичку подршку подручју. Очекује се до трећег квартала 2021.

    Заједно са том мапом, од Одбора за стратешко планирање затражено је да осмисли ефикасан начин за транзицију Канађана како би остварили економски подухват без преседана.

    Шта би променило лице Канаде и заувек променило живот Канађана. Речено нам је да ће, како би надокнадила оно што је у суштини био економски колапс на међународном нивоу, савезна влада понудити Канађанима потпуно ослобађање дуга.

    Ево како то функционише:

    Савезна влада ће понудити да избрише све личне дугове (хипотеке, зајмови, кредитне картице итд.). За то ће сва средства за Канаду обезбедити ММФ, који ће постати познат као Светски програм отплате дуга.

    У замену за прихватање овог општег опроштаја дуга, појединац би заувек изгубио власништво над било којом имовином и личном имовином.

    Појединац би такође морао да пристане да учествује у распореду вакцинације против KОВИДА-19 и KОВИДА-21, што би омогућило неограничено путовање и неограничен живот чак и под потпуним закључавањем (користећи идентификацију фотографије названу Canadian HealthPass).

    Чланови одбора питали су ко ће у том сценарију постати власник заплењене имовине и шта ће се догодити са зајмодавцима или финансијским институцијама, једноставно нам је речено да ће „Светски програм за отказивање дуга обрадити све детаље“.

    Неколико чланова одбора такође је питало шта ће се догодити са појединцима ако одбију да учествују у глобалном програму отплате дуга или ХеалтхПасс-у или распореду вакцинација, а одговор који смо добили био је врло забрињавајући.

    У основи, речено нам је да је наша дужност пружити план који ће осигурати да се то никада не догоди. Речено нам је да је у најбољем интересу појединаца да учествују. Када је неколико чланова одбора неуморно тражило одговор, речено нам је да ће они који то одбију прво живети под ограничењима закључавања на неодређено време. И да ће се у кратком временском периоду, како би све више и више Канађана прешло на програм отпуштања дугова, они који одбију да учествују сматрати ризиком јавне безбедности и бити пресељени у изолационе објекте.

    Они који уђу у ове установе, имаће две могућности, учествовати у програму опроштаја дуга и бити пуштени или остати на неодређено време у самици под озбиљном класификацијом ризика по јавно здравље и биће лишени све имовине.
    Као што можете да замислите, након што сам све ово чуо, уследила је прилично жестока расправа која је ескалирала даље од свега чему сам икада био сведок.

    На крају, ПМО је наговестио да ће се цела агенда кретати напред без обзира на то ко се слаже или не.

    Да није само Канада, у ствари, све државе би имале сличне мапе пута и агенде. Да треба да користимо ситуације које су пред нама да промовишемо промене у све већем обиму за бољитак свих. Противнички чланови и они који су покренули кључна питања која су произашла из свега били су потпуно игнорисани. Наша мишљења и забринутости су занемарени. Једноставно нам је речено да то само урадимо.
    Знам само да ми се не свиђа и мислим да ће Канађане одвести у мрачну будућност “.

    https://www.pravda.rs/2020/10/22/potrvda-teorija-zavere-mnoge-zemlje-pripremaju-kampove-za-mnogo-vise-ljudi-nego-sto-ima-obolelih-od-korone-video/

  3. ********* ***** **** ***** ковид терористичког кризног штаба.
    Питање за неког од правника: Уколико скупштина донесе закон о обавезном ношењу маски у затвореном простору, да ли је такав закон а и наплата казни у складу са уставом. Тј са загарантованим правима и слободама у уставу.

    5
    1
  4. Има ли Држава лекарско уверење за др Кона, да је
    психофизички способан да обавља дужност ”главног”
    у медицинском делу Кризног штаба.???

    6
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading