Институт за истраживање геноцида: Фејсбук да забрани негирање „геноцида у Сребреници“

Они који негирају геноцид у Сребреници понижавају жртве, наносећи бол и патњу преживелим, што охрабрује будуће креаторе и извршиоце, наведено у писму Закербергу

Чланови УО Института за истраживање геноцида (Извор)

Канадски Институт за истраживање геноцида затражио је од власника Фејсбука Марка Закерберга да се на тој друштвеној мрежи направи још једна промена правила о говору мржње и да се „забрани негирање геноцида у Сребреници“, као што је забрањено порицање холокауста.

Институт тражи од Фејсбука да забрани „сав садржај који пориче и искривљује истину о геноциду у Сребреници“.

„Сведоци смо да се ваша платформа све више користи за континуирано, организовано и систематско порицање геноцида у Сребреници“, навео је канадски институт, додајући да су Међународни суд правде и Међународни кривични суд за бившу Југославију „правоснажно пресудили да је масакр у Сребреници био геноцид“.

„Они који негирају геноцид у Сребреници путем ваше платформе понижавају жртве, наносећи бол и патњу преживелим, што охрабрује могуће будуће креаторе и извршиоце геноцида“, навео је канадски институт у писму Закербергу.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 16. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. Предлажем да се ми Срби организовано обратимо дотичним социјалним мрежама са захтевом да се дозволи истраживање истине о Сребреници без стављања вета на све чињенице и податке који се не слажу са западним и муслиманским наративом.

  17
 2. Институт тражи од Фејсбука да забрани „сав садржај који пориче и искривљује истину о геноциду у Сребреници“.
  ++++
  То траже муслимани, потомци и следбеници оних који су били „ ustaško cvijeće „
  Па када су већ у Канади што се не обрате на праву адресу, канадског генерала Луиса Мекензија који је био на лицу места и тврди: у Сребреници, ратни злочин да, али не и „геноцид”.

  https://srbin.info/drustvo/komandant-unprofora-u-bosni-u-srebrenici-nije-bilo-genocida/

  Своје мишљење јавно износи и на свом порталу http://www.canadianveritas.ca/2019/06/28/serbia-not-guilty-of-genocide/

  10
 3. Чим почну забране то би био доказ да неко нешто крије.
  Ови босански дилбери крију да није било геноцида у Сребреници, као што крију да је било геноцида наде Србима око Сребренице.

Оставите коментар