Здравко Кривокапић: На тему повлачења признања Косова стављен мораторијум

Споразумом три коалиције стављен је мораторијум на питање признања Косова и људи који су га потписали треба да се држе свог потписа, рекао Кривокапић

Здравко Кривокапић (Фото: Филип Филиповић/Гети)

Мандатар за састав нове Владе Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је данас да није остало још много времена за формирање владе и да би она требало да буде формирана до 10. или 11. новембра. Када је у питању однос Србије и Црне Горе, Кривокапић је цитирао краља Николу, који је говорио да постоје „два краља који живе у две српске државе“.
„Немамо много времена, требало би да формирамо нову владу и ухватимо се у коштац са новим проблемима“, рекао је Кривокапић у онлајн укључењу за Телевизију Прва.
На питање да ли ће нову Владу чинити експерти, он је рекао да је немогуће у „нашем амбијенту формирати потпуно експертску Владу“, али и да ће политичари који буду били у њој морати да покажу стручност.
Говорећи о сектору безбедности, Кривокапић је рекао да ће предложити компетентног професионалца да буде не челу тог сектора.
Када је у питању Закон о слободи вероисповести, Кривокапић је навео да жели да га веже за институционално деловање.
„То значи да ће прва активност нове Владе бити посвећена анализи тог закона и како да га приближимо задовољству свих заинтересованих страна. Да ли ће то бити измена само спорних чланова или доношење новог закона, зависи од договора свих страна“, рекао је Кривокапић.
На питање да ли је могуће да нова Влада повуче признање Косова, Кривокапић је рекао да је „споразумом који смо потписали стављен мораторијум на ту тему и људи који су га потписали треба да се држе свог потписа“.
Опрема: Стање ствари

(Восток, 13. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар