РИА Новости: У Москви отворен дигитални музеј науке

Главно изненађење Фестивала био је Виртуелни хипермузеј науке, као покушај проналаска новог формата за научни музеј у пандемији

Извор: Снимак екрана

(РИА Новости, 12. 10. 2020)

У Москви је јуче завршен први викенд јубиларног Сверуског фестивала „НАУКА 0+“ посвећен 75-годишњици нуклеарне индустрије и физици будућности. Током три дана у 2000 активности на Фестивалу учешће је узело 7,5 милиона онлајн посетилаца, уз три добитника Нобелове награде и 650 сати популарних предавања из различитих научних области.

Главно изненађење Фестивала ове године био је Виртуелни хипермузеј науке, као покушај проналаска новог формата за научни музеј у пандемији, током које се појавила потреба за излагањем на даљину. Експонати и дворане повезани су унакрсним референцама помоћу којих се може прелазити из једне области науке у другу или погледати исти објекат у другом контексту.

Сверуски Фестивал „НАУКА 0+“, један од највећих просветитељских пројеката у свету из области популаризације науке, одржава се сваке године у октобру и новембру у 80 области Русије на више од 400 тргова.

С руског посрбило, скратило и приредило: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар