Црна Гора: Лекари на саслушању због митрополита Амфилохија, пацијент није смео да одбије тестирање

ТВ Вијести је пренела да инспектори проверавају да ли су све процедуре спроведене у складу са мерама Института за јавно здравље

Митрополит Амфилохије (Фото: Бета/АП)

Након саслушања директорке, лекара и медицинског особља у цетињској болници, у којој је митрополиту Амфилохију откривен корона вирус, подгоричке Вијести пишу да је речено да лекари нису смели да допусте да пацијент одбије тестирање ако су симптоми указивали на инфекцију.

Лист подсећа да је полиција јуче саслушала директорку цетињске болнице „Данило I”, Соњу Радојичић, те медицинско особље те здравствене установе које је спроводило процедуре након прошлонедељног прегледа митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

ТВ Вијести је пренела да инспектори проверавају да ли су све процедуре спроведене у складу са мерама Института за јавно здравље.

Најављено је да ће њихове изјаве бити достављене тужилаштву, које ће утврдити да ли има елемената кривичне одговорности.

Радојичић, наводи се, јуче није одговарала на позиве и поруке, како би објаснила да ли су она и њене колеге саслушани, преноси Танјуг.

Из цетињске болнице пре неколико дана саопштено је да је митрополит Амфилохије тада одбио да се тестира на корона вирус, сматрајући да за тим нема потребе.

А након прегледа митрополита тада, цетињски лекари су саопштили да има бронхитис.

Након што је митрополиту утврђена инфекција корона вирусом, он је пребачен у ковид болницу Клиничког центра Црна Гора.

Како је раније саопштено из Митрополије, његово стање здравља је стабилно.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. Феномен Ковид (Covid-19) има сва својства специјалног информацијског рата и биолошког тероризма, организованог и подупртог на државном нивоу (state sponsored).

  Сврха је потчињавање, контрола и малтретирање становништва уопште, а посебно мањих циљних група, као што су на пример верујући (узмимо само православне) који се окупљају зарад службе у цркви.

  Под изговором бриге за здравље становништва нарушава се или укида елементарна слобода и достојанство човека, а уз претњу примене силе или казне и медијско понижавање недовољно покорних, људи се приморавају на ношење маски које наличе корпама што се намичу на њушку опасним псима.

  Тужна је фотка српског владике и митрополита унакаженог обезличавајућом маском (а чија је медицинска ефикасност минорна или непостојећа).

  Генијална машта познатих прошловековних писаца дистопијских дела бледи наспрам сотонских пројеката и зле инвентивности садашњих господара врлог новог света…

  7
  1

Оставите коментар