Политика: Италија уводи оштрије мере, ванредно стање до почетка 2022?

Министар здравља Италије рекао да је пораст броја заражених настао услед све учесталијег дружења и окупљања Италијана

Трг Светог Петра у Ватикану (Фото: Политика/Рикардо Антимјани)

РИМ – Министар здравља Италије Роберто Сперанца рекао је данас да Влада разматра ношење маски на отвореном, пошто држава улази у нову, тешку фазу борбе против ковида-19, јер је број заражених значајно порастао у последњих девет недеља.

Сперанца је рекао да је неопходно да се врате рестриктивне мере, које су постепено биле ублажене крајем пролећа и током лета, пошто су на Апенинима били под локдауном скоро три месеца, преноси Танјуг.

„Морамо да подигнемо ниво безбедности и да будемо свесни да је наша држава боља од неких”, рекао је Сперанца, а пренео АП.

Влада очекује да ће нове мере бити усвојене већ у среду и да ће ношење маски на отвореном бити обавезно, као и да ће се ограничити број људи у затвореном простору. Влада жели и да продужи ванредно стање уведено још 31. јануара, док се у то време у свету веровало да је епидемија захватила само Кину. Према новој одредби, ванредно стање у Италији би трајало бар до краја јануара 2022. године.

Спренца је рекао да је пораст броја заражених настао услед све учесталијег дружења, окупљања Италијана. Он је додао и да у Италији тренутно има 58.900 случајева корона вируса, у поређењу са 12.600, колико их је било пре два месеца.

Опрема: Стање свари

(Политика, 6. 10. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

 1. Где је господин Миша Ђурковић да одговори на ово сасвим једноставно питање из властите струке и области истраживања:

  ”Један од основних разлога за ширење прехладе и грипа током зимских месеци јесте повећан боравак у затвореним просторијама. Након насилне изолације, сасвим је нормална права епидемија грипа. Разлог за евентуалну већу општу смртност је чињеница да је управо прошао просечан животни век од рођења бејби бум генерације.

  Имам међутим једно питање за област где је г. Ђурковић стварно стручан.

  ЕУ је још пре пандемије донела одлуку о увођењу виза од 2022, под именом ETIAS, за које ће бити потребне потврде о вакцинацији.

  Шта знате о овоме?”

  https://stanjestvari.com/2020/07/08/misa-djurkovic-fudbalske-korona-bombe/#comment-135240

Оставите коментар