Тајлер Дурден: Успон „техносексуалаца“ – Амазон паметни звучник узбуђује 14% мушкараца

Амазонов паметни звучник више не задовољава само по питању временске прогнозе, овај уређај кинеске производње све више подстиче сексуалне маштарије мушкараца

Фото: Zero Hedge

(ZeroHedge, 11. 9. 2020)

Нова студија коју је наручила компанија WeVibe, која производи сексуалне играчке, открила је да су усамљеност и анксиозност током вирусом изазваних закључавања (локдаун) вероватно резултирали појавом „техносексуалаца“.

Читаоци морају бити збуњени око тога шта тачно тај појам значи. Испоставило се да је свако ко је сексуално привучен машинама, роботима и/или, у овом случају, паметним звучницима, техносексуалац.

WeVibe је анкетирала 1.000 мушкараца и открила да је 14% испитаника признало да их је њихов Амазон паметни звучник сексуално узбудио.

Такође познат под називом „Алекса“, Амазонов паметни звучник више не задовољава само по питању временске прогнозе или причања вицева, овај уређај кинеске производње све више подстиче сексуалне маштарије мушкараца.

Психолог из Велике Британије, Луси Бересфорд, написала је за Телеграф да се број техносексуалаца повећава јер је њихов „примарни извор узбуђења интеракција са њиховим уређајима“, указујући на то да друштво „хода као месечар у другу врсту епидемије – усамљености и страха од интимности, „делимично вођене закључавањима (локдаун)“.

Лого Амазона

Бересфордова каже да „они [техносексуалаца] преферирају интеракцију са геџетима. Било да се ради о „пингу“ поруке, превлачењу удесно или заводљивим, ауторитативним тоновима гласовне услуге из cloud-а, технологија их испуњава тако што мобилише систем за награђивање у мозгу и ослобађање „хормона среће“ – допамина”.

„Непосредно дејство употребе њихових уређаја – лајкова и коментара – попут је сексуалног узбуђења. Овај ‘допамински удар’ се дешава код свих нас, али, код техносексуалаца, нешто друго је у игри“, рекла је.

„У свој мојој вишегодишњој пракси, техносексуалци су можда највише забрињавајућа кохорта ментално оболелих коју сам видела, јер се као извор њихове невоље јавља нешто што је, на први поглед, тако безазлено. Тамо где већина нас користи технологију само када нам затреба – и, као што је замор Zoom-ом показао, може брзо да нам постане одбојна – техносексуалац ​​је погођен двоструким ударом појачане употребе, која проистиче (и бива додатно потпаљена) из постојећег страха од блискости са другим људским бићима“.

И упозорава: „Ако нисмо пажљиви, довољно свесни, технологија има моћ да нас све  искуша да уложимо превише времена у’ виртуелни ’живот на штету сопственог стварног.“

Поред маштања о Алекси, неки техносексуалци  купују  футуристичке сексуалне лутке којима управља вештачка интелигенција.

Једна компанија за производњу сексуалних лутки најавила је „најбоље од оба света“ за техносексуалце – уградњу Алексе или Сири у лутке.

Како је луд свет у коме живимо. Хоће ли живот и рад на даљину довести до нове ере- ере техносексуалаца? 

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствари



Categories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading