Авдулах Хоти: ЗСО за Косово затворена тема

О овој теми се не расправља, јер је затворена споразумом из 2013. године. Дакле, ово није тема која се отвара у процесу дијалога, рекао премијер тзв. Косова

Авдулах Хоти (Фото: ЕПА)

Премијер Косова Авдулах Хоти рекао је да о Заједници општина са српском већином неће бити речи у предстојећем дијалогу са Србијом и да је то за Косово затворена тема споразумима постигнутим 2013. и 2015. године у Бриселу.

Одржавање следеће рунде дијалога између Косова и Србије, заказано за 28. септембар у Бриселу, доведено је у питање због наводног одбијања приштинских институција да разговарају о Заједници српских општина.

Хоти је рекао да је споразум из 2013. готова ствар и да та тема неће бити поново отварана, додајући да не зна да ли ће састанак најављен за 28. септембар бити отказан, преноси Газета експрес.

„О овој теми се не расправља, јер је затворена споразумом из 2013. године, а затим и другим споразумом о принципима из 2015. године, који побољшавају споразум из 2013. Дакле, ово није тема која се отвара у процесу дијалога. Не знам да ли ће састанак бити одржан у Бриселу. Видећемо у наредним данима“, рекао је Хоти.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 24. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар