Александар Вучић: Мој брат нема ни један једини ар земље у Војводини

Одведите ме ви лажови из медија било где и покажите ми један плац мог брата. И наравно, нећете ме одвести нигде јер не постоји, рекао председник Србије

Александар Вучић на полицијској свечаности у Наставном центру у Макишу (Фото: Танјуг/Тара Радовановић)

Председник Србије Александар Вучић негирао је данас да његов брат Андреј поседује земљу у Војводини и позвао медије да му покажу макар један плац у наводном власништву његовог брата.

“Он нема плац ни од једног ара нигде у Војводини. Одведите ме ви лажови из медија било где и покажите ми један плац мог брата. И наравно, нећете ме одвести нигде јер не постоји”, рекао је Вучић након полицијске свечаности у Наставном центру у Макишу.

Вучић је рекао да они политичари који лансирају те приче полазе од себе и од онога шта би они радили да су у прилици, и то пројектују на “друге нормалне и поштене људе који само хоће напредак Србије”.

Чланица Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић изјавила је раније да Савет прикупља документацију о бившим комбинатима у Војводини и да “ко год дође од војвођанских паора сви говоре да је Андреј (Вучић) главни у куповини земљишта и да све иде преко њега”.

“Ми то још нисмо документовали. Институције одбијају да сарађују, не дају нам документа и то указује на потпуни изостанак борбе против корупције од стране власти у корист отворене системске пљачке”, рекла је Василић за нови НИН.

Спремни за Брисел, инсистираћемо на ЗСО

Вучић каже да се преговори Београда и Приштине воде под окриљем Европске уније (ЕУ) и у најбољој вери ти преговори ће бити настављен под окриљем Уније, уз напомену да је Србија спремна за разговоре у Бриселу 28. септембра.

Вучић је рекао да не би одговарао данас на питање да ли се разговарало о томе да се преговори са Приштином одвијају уз учешће и већу улогу Сједињених Држава.

Ми смо спремни за разговоре, Заједница српских општина је незаобилазна тема и ми ћемо на томе инсистирати, рекао је Вучић.

Председник Србије најавио је да данас путује у Турску, на разговоре са председником Реџепом Тајипом Ердоганом.

Не морам да говорим колико су важни разговори са турским председником, рекао је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(N1, 24. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар