Црна Гора: Родитељи прете бојкотом школе због маски

Родитељи предлажу да се бојкотује настава први дан због маски и раздвајања деце у групе, наводи представник родитеља Дејана Станић

Учење уз заштитну маску (Фото: Политика/Н. Марјановић)

Родитељи који су покренули петицију да се у Црној Гори укине одлука о ношењу маски у учионицама, поручили су да размишљају да у знак протеста бојкотују наставу првог дана школске године јер су, како наводе, деца већ под стресом, како због новог начина праћења градива, тако и због епидемиолошке ситуације.

Представник родитеља Дејана Станић казала је за дневни лист Дан да су се узалуд обраћали Министарству просвете, јер сви ћуте.

„Родитељи су јако љути. Деца не желе маске, плачу, кажу да им сметају да је носе на часовима. За старије разреде који ће имати онлајн наставу, разредне старешине немају разумевања ако дете нема Интернет. Мора имати и тачка”, рекла је Станић.

„Родитељи предлажу да се бојкотује настава први дан због маски и раздвајања деце у групе”, наводи Станић и додаје да да неки родитељи нису у могућности да обезбеде три маске дневно деци. Рекла је и да родитељи не могу деци да обезбеде телефоне или таблете и да су сви већ под стресом, преноси Танјуг.

Сматра да од скоро 7 милиона евра донација које је Национално координационо тело добило, део могао да буде издвојен да би се деци обезбедили таблети и интернет.

Одлуком Министарства просвете наставу у школи похађаће ученици од првог до шестог разреда основне школе, као и 1. разред средње школе, а остали онлајн, уз консултације у школи на сваких петнаест дана.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар