Србија отвара конзулат у Беранама

Беране, према ријечима амбасадора Србије у Црној Гори Владимира Божовића, представља најбоље везивно ткиво између Црне Горе и Србије

Владимир Божовић у радној посјети Беранама (Фото: Туфик Софтић)

Конзулат Републике Србије биће отворен у Беранама, потврдио је данас амбасадор те земље у Црној Гори, Владимир Божовић.

Током радне посјете Беранама амбасадор Божовић састао се са челницима Општине Беране, а једна од најважнијих тема било је управо отварање конзулата.

“Ја сам то питање покренуо у Министарству спољних послова Србије, које интензивно ради на ономе што је потребно за отварање још једног Генералног конзулата у Црној Гори. Мислимо да град Беране по броју становника, свим потребама и ономе како се овдје гледа на Србију, то заслужује”, казао је Божовић током своје прве радне посјете Беранама.

Беране, према његовим ријечима, представља најбоље везивно ткиво између Црне Горе и Србије.

”Када Србија постиже добре резултате у Беранама се то слави и томе се радује. Имали смо прилике да разговарамо и о проблемима интерно расељених лица са Косова и Метохије, што је потврда да и кад је Србији тешко и мука, Беране су отвориле врата града”, додао је он и казао да ће у наставку посјете обићи неколико расељених лица.

Предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић казао је да је током данашњег састанка било ријечи и о унапрјеђењу економске и културне сарадње.

”Разговарали смо о много значајних тема, прије свега о сарадњи Црне Горе и Србије, али свакако и Берана у оквиру те сарадње. Разговарали смо о економској сарадњи, али и конкретним инфраструктурним пројектима, који су значајни за развој Берана и Црне Горе”, казао је Шћекић.

Како су званичници најавили, Република Србија финансираће реконструкцију великог градског парка код Лима, чије је идејно рјешење већ у припреми.

Опрема: Стање ствари

(Вијести, 22. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар