Александар Лукашенко: О чему сам причао са Путином пет сати

Размотрили смо читав низ питања. Скоро пет сати. План разговора је био разрађен, рекао белоруски председник о састанку са својим руским колегом

Александар Лукашенко и Владимир Путин (Фото: РИА)

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да су његови разговори с руским председником Владимиром Путином у Сочију трајали пет сати, а да је највише времена отишло на енергетику. Осврнуо се и на руски кредит за Белорусију.

„Размотрили смо читав низ питања. Скоро пет сати. План разговора је био разрађен“, рекао је Лукашенко и додао је највише пажње било посвећено енергетици иако се није залазило у неке конкретне цифре.

Друга тема на дневном реду био је приступ тржишту, а како је рекао, Путин је сам предложио да активирају крупне холдинге, директоре, министре да се састају и раде.

„Рекао сам: Океј, мени то одговара“, рекао је Лукашенко.

Објаснио је и о чему се ради у вези с руским кредитом:

„На томе сам ја инсистирао. И премијер и министар финансија су ми предложили да исплатимо кредит – ове године је требало да исплатимо милијарду долара старог дуга. Уз све потешкоће спремни смо да вратимо ту милијарду. То није нови кредит. То је била моја молба руском руководству да се враћање дуга пребаци на следећу годину. То је процес рефинансирања“, закључио је Лукашенко.

Путин и Лукашенко састали су се пре три дана у Сочију.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 16. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар