РТЦГ: Дарко Шуковић није продужио уговор за емисију „Жива истина“

По новом Закону нема маркетинга у прајм тајму. Зато не може да профитира, оценио је Шуковићеве разлоге предсједник НВО Грађанска алијанса Борис Раонић

Дарко Шуковић (Фото: ИН4С)

Телевизијска емисија „Жива истина“ неће се више емитовати на Јавном сервису Црне Горе јер је аутор, новинар Дарко Шуковић одбио да потпише уговор за наредну сезону, јер би, према његовим ријечима – РТЦГ могла да се у многим сегментима врати на основе уређивачке политике из прве половине деведесетих година.

„Уговор је истекао 31. јула. Добио сам прошле седмице понуду да потпишемо уговор за наредну сезону емитовања „Живе истине“ на Јавном сервису. Захвалио сам се и одбио, јер не желим да улазим у сарадњу са кућом која би се током сезоне могла, у много чему, вратити на уређивачку политику из прве половине 90-их„, казао је Шуковић за Побједу.

Шуковић је рекао да су наводи о томе да га је РТЦГ плаћала 150.000 евра односно да је његов хонорар био 3000 евра – лаж.

Говорећи да су ти наводи „дио“ прљаве кампање, Шуковић је истакао да зна „која свијест лансира те неистине“.

„А, могао бих и да претпоставим ко се посебно потрудио. Можда би јавности било занимљиво како је и са колико новца тај неко, уочи избора, ,,отпремљен“ из РТЦГ у партијски ангажман„, рекао је овај новинар.

Примједбе које је имао Савјет РТЦГ на његов рад, Шуковић је прокоментарисао рекавши да је то зато што је била „најугледнија и најутицајнија емисија куће“, те оптужио Савјет да ради за конкурентску кућу.

Закључио је да ће ипак „Живе истине“ и даље бити.

(ИН4С, 11. 9. 2020)

Борис Раонић: Забрана рекламирања у прајм тајму – „патриотизам“ се више не исплати

Дарко Шуковић, уредник и водитељ емисије коју зове „Жива истина“, саопштио је прије пар дана како напушта РТЦГ и сели своју емисију са Јавног сервиса, јер – страх га је да ће се телевизија са новом влашћу вратити у деведесете.

Међутим, коментар на овакав изговор Шуковића је имао Борис Раонић, предсједник НВО Грађанска алијанса, који је својом објавом на Твитеру у потпуности разобличио „истину живу“ о новом медијском трансферу Шуковића.

„Буџетски патриота, социјални анестезиолог, Дарко Шуковић, каже да неће да ради емисију на ТВЦГ због ризика повратка у ’90те.

Као и свака (жива) истина и ова му је таква.

По новом Закону нема маркетинга у прајм тајму. Зато не може да профитира.“

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 12. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар