Већи део палате Београд продат из другог покушаја новооснованој фирми

Према расположивим подацима, ради се о фирми која је основана пре две недеље и која представља један од огранака „Марера пропертис ДОО“

Београђанка (Фото: А. Васиљевић)

Град Београд продао је за око 16,5 милиона евра већи део Београђанке једином понуђачу, фирми „МПП Њу проџект ДОО“, објавио је на свом Твитер налогу активиста покрета Не давимо Београд, Добрица Веселиновић.

Према расположивим подацима, ради се о фирми која је основана пре две недеље и која представља један од огранака „Марера пропертис ДОО“.

Та мајка-фирма, како се наводи на званичној интернет презентацији, поседује већи број фирми, односно пословних простора за издавање у Београду.

Неке од тих некретнина обухватају и бившу фабрике „Беко“ на Дорћолу, сада „Калемегдан бизнис центар“, М44 у Македонској, некретнине у Ресавској итд.

Пошто је новоосновани МПП Њу проџект једини понуђач, потписивањем понуде је констатовано да је „Београђанка“ продата, а тиме је јавно надметање завршено.

У Агенцији за привредне регистре наводи се да је „Марера пропертиз“-а у власништву „Марера реал естејт Лтд“, која је регистрована на Кипру.

У домаћој бази стварних власника стоји да је кипарска фирма у стопроцентном власништву Владимира Зубрилина, бизнисмена са пасошем Малте.

Претходни покушај продаје

Први пут средином јула, на продају је понуђено 19.000 квадрата пословних простора у тој згради, пренела је тада Нова економија.

Цена у првом покушају отуђења била је 20,6 милиона евра, али је јавно надметање 31. јула отказано, јер није било заинтересованих купаца.

Почетна цена у другом, успешном покушају продаје била је 16,5 милиона евра.

Како се наводи у огласу, купац је у обавези да у року од три године изведе грађевинске и занатске радове на адаптацији и реконструкцији објекта у вредности која не сме бити нижа од осам милиона евра.

Опрема: Стање ствари

(Нова економија, 9. 9. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар