Патријарх Иринеј: Познат став цркве о КиМ

Патријарх рекао је да још није довољно упознат с детаљима уговора у Вашингтону да би могао да оцени да ли ће он обезбедити заштиту српске православне баштине

Патријарх Иринеј (Фото: А. Васиљевић/Политика)

“Ми још нисмо упознати са детаљима, осим дела објављеног у штампи, тако да самим тим нисмо у могућности да одговоримо на ваше питање”, навео је патријарх српски Иринеј у писаном одговору Танјугу.

У одговору агенцији, патријарх Иринеј истиче да је јавности већ познат став Српске православне цркве поводом свих проблема који се тичу јужне српске покрајине, Косова и Метохије.

Патријарх је тако одговорио на питање Танјуга да ли је задовољан споразумом који је председник Александар Вучић постигао у Вашингтону, а који се тиче заштите религијских објеката и имплементације судских одлука, као и безбедности верских објеката, српских свештеника и српских верника.

Танјуг је упутио патријарху и питање да ли верује да ће ауторитет моћне државе какве су САД гарантовати поштовање договора, да ли је с председником Вучићем разговарао о сусрету у Вашингтону пре његовог одласка и дао му неки савет.

Опрема: Стање ствари

(Покрет за одбрану Косова и Метохије/РТС, 7. 9. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Историја ће забележити да је највећи издајник у историји Србије и човек који је Србију и Србе понижавао као нико пре њега, укључујући и окупаторе, имао огромну, можда и кључну, подршку врха СПЦ.

    14
  2. Изгледа, Владимире, да је Ковић др Милош коначно нашао прави циљ и смисао постојања Покрета на чијем је челу – потпарол овога Иринеја који је запосео врх СПЦ. Аферим! Нико од коментатора (велики православци, Срби и “патриоте) не примећује чињеницу да су два Иринеја (овај нишки и онај бачки) увелико крше црквени Устав одбијајући да сазову Свети Архијерејски Сабор већ у два термина (новембар 2019., мај 2020.). Аферим!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading