Фисник Хаљими: У Вашингтону о новцу за економију, размена територија већ договорена

Хаљими оценио да ће Трамп састанак искористити да га представи као међународни успех, тиме што ће Београд и Приштина добити око две милијарде долара директних инвестиција

Фисник Хаљими (Фото: Бета)

Политички аналитичар из Приштине Фисник Хаљими оценио је да ће делегације Србије и Косова у Вашингтону разговарати о новцу за пројекте и економију, јер је политичко решење о размени територија већ постигнуто.

„Што се политичког решења тиче, та прича је одавно готова. Имамо договор о размени територија и то ће се још мало одуговлачити али ће се десити, пошто су са тим сагласни САД, Србија, део албанских политичара и оно што је важно, Русија”, казао је Хаљими за портал Косово онлајн.

Он је оценио да на састанку високих званичника Косова и Србије у Вашингтону не треба очекивати договор о политичком решењу јер се сусрет организује за потребе председничке кампање Доналда Трампа, али је додао да је споразум о размени територија известан.

Хаљими је оценио да ће Трамп састанак искористити да га пренесе јавности као међународни успех, тиме што ће Београд и Приштина добити око две милијарде долара директних инвестиција за веома важне инфраструктурне пројекте.

„Србија и Косово добиће новац за пројекте, пут и модернизацију железничког саобраћаја. Све ће се дешавати у економској сфери. Наравно да ће се отворити и остала питања о којима ће се преговарати крајем године или почетком следеће године, уколико Трамп победи на изборима”, рекао је Хаљими.

Хаљими је одбацио могућност било каквог изненађења и политичког договора у Вашингтону.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 3. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар