Војислав М. Станојчић: Седам плачних година „преговарача“ Аце Србина

Седам година грађани Србије слушају лелек и пренемагање А. Вучића кад год им се обрати да их обавести о такозваним преговорима које води са представницима власти у Приштини

Александар Вучић (Фото: Дарко Војиновић/АП фото)

Молим поштоване читаоце да се не љуте што им се јављам већ ко зна по који пут а истим поводом, погрешно верујући како ћу им рећи нешто ново о такозваним преговорима Београда и Приштине, иако се, заправо, непрестано понављам и вртим укруг самом себи досадан. О вама, читаоцима и да не говорим. Могу ли уопште да замислим колико вам је напорно да читате исте или скоро исте коментаре само различитог датума?

Седам година грађани Србије слушају лелек и пренемагање А. Вучића кад год им се обрати да их обавести о такозваним преговорима које води са представницима власти у Приштини.

И све је увек исто. Пред одлазак на „преговоре“, Аца Србин смртно озбиљан цвили из свег гласа, обавештава грађане Србије како ће то бити тешки или веома тешки разговори, А кад се врати, одлучно саопштава како није потписао ништа што би нанело штету интересима наше државе (ко ће му веровати?), а шта се заправо дешавало и како се завршило у том Бриселу, Берлину, Вашингтону или неком другом месту вероватно се никада неће сазнати.

Ричард Гренел, Хашим Тачи и Александар Вучић (Фото: SVEN HOPPE/AFP/Profimedia)

Извесно је једино да се неће ништа повољно догодити по Србију и Србе на Космету, док ће се наш „преговарач“ жалити на међународне посреднике, ЕУ, ко зна кога још, који ништа не предузимају како би представнике Приштине приморали да испуњавају прихваћене обавезе, већ све препуштају њиховој доброј вољи.

Године пролазе, а све остаје исто. И ових августовских дана грађани Србије непрестано слушају и читају о тешким преговорима који ће се у септембру водити у Бриселу и Вашингтону. Наша позиција је тешка, јер САД и већина чланица Европске уније сматрају Косово независном државом, а да је Приштини једини циљ ових преговора да дођу до капитулације Србије, односно, да се она одрекне своје јужне покрајине..

Пред ове септембарске састанке „преговарача“, веома обесхрабрује податак да су од почетка наводних преговора пре двадесетак година до данас представници Приштине потписали 48 споразума од којих ни један једини нису испунили, и то без икаквих последица.

А. Вучић умирује српски народ речима како он може да склапа економске споразуме, али да никада неће склапати политичке споразуме, ако о њима не одлучују грађани Србије (а да ли му се у то може веровати?)

Авдулах Хоти, Ђозеп Борељ и Александар Вучић (Фото: European Union)

Група интелектуалца коју предводи др Коста Чавошки мисли да не може, па је поднела против Аце Србина кривичну пријаву због тога што је неовлашћено и тајно преговарао о предаји Аутономне покрајине Косово и Метохија као саставног дела територије Републике Србије илегалном режиму у Приштини.

Када се зна састав Народне скупштине, која би најпре морала да укине имунитет председнику Републике после чега би он морао да се појави пред судом, веома је мала вероватноћа да од ове тужбе може нешто бити.

Можда, ипак, не треба губити наду. Како стара кинеска пословица каже, „раздаљина није ништа. Важан је први корак“.Categories: Судбина као политика

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Деведесетих двадесетак идиота каменовало цетињски манастир.Комунистички испрдци.Владика бацио клетву.Сви до једног лоше завршили.Архиепископ Амфилoхије побједник избора.Убио гују у њедрима.Зна Вучић шта мисли Владика о њему.Ха,ха…Стисни мајсторе па потпиши у Вашингтону.Амфилохије и Атанасије 2013 на Теразијама проклели владу Дачић-Вучић због бриселског споразума.Брррр……..Не био вам у кожи.Догодине у Гњилану.

Оставите коментар