Јован Маркуш: Власт се није промијенила први пут на изборима послије 30 већ послије 114 година!

Због нашег потомствa корисно је да се коначно послије 114. година промијенила власт на демократским изборима

Јован Маркуш (Фото: Светигора)

Не знам да ли смо свјесни колика је ово побједа грађана Црне Горе???

Није се власт промијенила први пут на изборима послије 30 већ послије 114 година!!!

Чињенице су сљедеће:

 1. Од првих парламентарних избора у Књажевини Црној Гори 1906. године до данас за протеклих 114. година никада се није промијенила власт на изборима.
 2. Власт се промијенила 1918. године као посљедица Првог свјетског рата и 1945. године као посљедица Другог свјетског рата, када је уведена комунистичка владавина.
 3. Од 1945. године до данас није дошло до промјене власти. 1989. године промијенио се врх комунистичке власти али не и власт. Умјесто старих комуниста 1989. г. дошли су комунистички омладинци који владају до данас.
 4. Од пада Берлинског зида 1989. године до данас Црна Гора је била једина држава у Европи у којој није дошло до промјене комунистичке власти. У свим државама на Балкану више пута су се мијењале власти од пада Берлинског зида (Албанија, Македонија, Србија, БиХ, Хрватска, Бугарска, Грчка), али не и у Црној Гори.
 5. Од 1945. године до данас устројени механизам УДБЕ и крађе избора остао је непромијењен.

Због нашег потомствa корисно је да се коначно послије 114. година промијенила власт на демократским изборима. Наш народ каже: ,,Свака нова метла, добро мете.“

ОДГОВОРНОСТ ПОБЈЕДНИКА ЈЕ КАО И ПОБЈЕДА – ИСТОРИЈСКА. ТОГА МОРАЈУ БИТИ СВЈЕСНИ КРИВОКАПИЋ, БЕЧИЋ И АБАЗОВИЋ!!!

Извор: ФБ профил Јована Маркуша

(Покрет за одбрану Косова и Метохије, 31. 8. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

3 replies

 1. Читам малопре коментаре од белосветских агенција и ових наших Срба из друге лиге,па просто да човек не поверује колико им је жао Мила,колико им је жао има да сниме документарац под именом 41.посланик.

  13
 2. У праву си Перо, а ни на овом сајту Владимир, Бранко, Сања, Јован, Тара, чланица Покрета, Елеват и Гара се још нису опоравили од шока што најзад пуче њи`ов Мило. Аферим!

  11
 3. Само да Кривокапић не буде нови Ципрас?

  6
  3

Оставите коментар