„Стање ствари“ нестало у Гугл претрагама, блокирано на Фејсбуку!

Када је после „нестанка“ у Гугл претрази и Фејсбук блокирао нашу адресу, схватили смо да ипак Неко има проблем са нама и нашим прилозима

Обавештавамо вас да појмови и текстови са „Стања ствари“ нису видљиви преко претраживача Гугл као раније – ако су пре били међу првима, сад уопште нису приказани или су скроз ниско рангирани. Да се нешто чудно дешава са Гугл претрагом приметили смо пре десетак дана, али нисмо хтели да дижемо „лажну узбуну“; међутим, када је и Фејсбук онемогућио да делимо текстове (наша адреса/URL је блокирана) схватили смо да ипак Неко има проблем са нама и нашим прилозима.

Што се Гугла тиче, проверавали смо више текстова, али је илустративан пример врло читаног „Протеста против порицања геноцида над српским народом“ (објављеног прво на „Стању ствари“): када смо дослован наслов убацили у Гугл претрагу добили смо резултат по којем тај текст не постоји на нашем сајту.

Супротно томе, на руском Јандексу налазимо се на првом месту.

Што се тиче Фејсбука, данас (21. август) смо приметили да је немогуће дељење са нашег сајта, да нам је адреса блокирана јер крши (безобалне) „стандарде заједнице“, шта год то значило. Треба приметити да није обрисана наша Фејсбук страница, али је практично онемогућено ширење наших прилога.

Неуспели покушај да се подели нови текст проф. С. Антонића на Фејсбуку

Прилично то личи на оно што се десило са налозима Спутњика и РТ-а који су „нестали“ са Твитера:

Твитер странице хабова Спутњика и РТ-а, као и кинеске Синхуе и кинеског „Глобал тајмса“ више се не појављују на падајућој листи избора када се њихов назив унесе на траку за претрагу, осим ако их корисник од раније не прати.

„Друштвена мрежа Твитер не приказује налог РТ у претрази, осим ако корисник од раније не прати овај налог. Ако се и означи део из саопштење медија на Твитеру, резултата неће бити“, наводи се у саопштењу.

Имајући у виду да се ово блокирање нашег сајта поклапа са истом акцијом против руских медија, подсећамо да нас је, практично на почетку рада (фебруара 2014. године), систем Вордпрес блокирао на један због „извештавања о Украјини“.

Сиво-црвено-црни екран смрти “Стања ствари” на један фебруарски дан 2014.

***

Пошто је реч о својеврсној и врло суптилној цензури, молимо све читаоце да ово приме к знању и да покушамо да оваквим практичним саветима превазиђемо проблем:

  1. Не приступајте нашем сајту преко Гугл претрага или преко Фејсбука, најбоље (најмање једном дневно) укуцајте директно адресу www.stanjestvari.com
  2. Пријавите се на примање текстова преко мејла; такође, уместо да ширите наше текстове путем Фејсбука чините то преко мејла својим пријатељима
  3. Обавестите оне ваше пријатеље и познанике који прате „Стање ствари“ да смо и даље на „мртвој стражи“ – ма колико непријатељ слао погрешне димне сигнале или бацао димне бомбе.


Categories: Моба

Tags: , , ,

13 replies

  1. Са мог рачунара сте видљиви…
    Зашто не отворите налог на В Контакте?
    Поздрав

    4
    1
  2. https://www.google.nl/search?q=%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%9A%D0%B5%20%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8&id_event=5f40015e3e5773f73b9bbf29#r

    ћирилицом… латиницом… немам никаквих проблема! Можда Вас неки локални СНС Балкански Шпијун зеза?

    2
    2
  3. Али, нешто се јесте изненада променило – више се не виде, нити је могуће давати “+” или “-” коментарима. Види се само: једна * и Loading… и ништа више….

  4. @ паја патак

    Није реч о томе да не постоји “стање ствари” у Гуглу, постоји, али ТАЈ ВЕЋ ЗНА ЗА НАС. Проблем је што не може да дође ако укуца неки појам у Гугл, тај појам постоји на нашем сајту али га Гугл не излиста. Тај ко зна за Стање ствари он може да дође…

    Дакле, као што рекосмо:

    Обавештавамо вас да појмови и текстови са „Стања ствари“ нису видљиви преко претраживача Гугл као раније

  5. У овом тренутку могуће је делити чланке преко Фејсбука (21. 8. 2020. у 20:41). Нисмо добили никакво обавештење зашто смо целог дана били блокирани!

    4
    1
  6. Kad ukucam ovo u Google >>> Може ли се нешто променити, можемо ли помоћи сами себи?! Шанса свакако постоји, и налази се у покајању, како личном, тако и националном, и у уједињењу

    Ja dobijem ove sajtove – u kojima jestanestvari.com – sa kojeg sam copy/paste to sto sam trazio u Google:

    Search Results
    Web results

    Стање ствари – Posts | Facebookm.facebook.com › blogstanjestvari
    Translate this page
    4 days ago – Може ли се нешто променити, можемо ли помоћи сами себи?! Шанса свакако постоји, и налази се у покајању, како личном, тако и …

    Протојереј Бранислав Јелић: Српски народ и „српски Турци“stanjestvari.com › 2020/08/19 › prot…
    Translate this page
    3 days ago – Може ли се нешто променити, можемо ли помоћи сами себи?! Шанса свакако постоји, и налази се у покајању, како личном, тако и националном, и у уједињењу Турска најезда и вишевековна окупација били су за српски … Живимо у истој кући, имамо исте претке, зашто бисмо се мрзели?!

    Коментари – Стање ствариstanjestvari.com › category › комент…
    Translate this page
    Може ли се нешто променити, можемо ли помоћи сами себи?! Шанса свакако постоји, и налази се у покајању, како личном, тако и националном, и у уједињењу … Због чега та Србија пристаје на делегитимисање сваке националне и патриотске идеје и ћутећи прелази преко сваког самопонижења, које је …

    волонтерство као израз аутентичности хришћанске вереwww.eparhija-sumadijska.org.rs › item
    Translate this page
    Промене су толико брзе и обухватне да им нико и ништа не може избећи. … тако и улога Цркве у савременом свету али и аутентичност наше личне вере. … И Хришћанство се налази на „духовном тржишту“, у све тежој и жешћој … искључива привилегија хришћана већ, као вредност по себи, она постоји и …

    Прегршт бисерја из ризнице Светог Јована Златоуста …www.spc.rs › pregrsht_biserja_iz_riz…
    Translate this page
    Хтело би ми се да нешто-нешто одаберем из светог Златоуста и испишем овде, … Ако се у роду људском за икога од људи може рећи да је постао бог реч по … Ништа није тако неприлично и туђе хришћанину као тражити себи одмор и починак: … Јер, може ли се ко гордити пред личношћу коју воли?

    ХРИШЋАНСТВО И ДЕМОКРАТИЈА ИЗМЕЂУ …www.kas.de › doc › kas_21885-1522-1-30PDF
    митет давала еклектичка политичка доктрина која се може најбоље описати као … ског националног уједињења, успевши да 1849. године ангажује и. Наполеона III на … 1945-1990, представља пре изузетак него нешто по себи разумљи- во. … Можемо се запитати да ли постоји одређена универзалност у.

    Европа и хришћанске вредности путеви библијске рецепцијеwww.kas.de › documents › Evropa+i…
    PDFTranslate this page
    и религиологије, не може остати херметички затворен, иако је по … ли домаћих теолошких снага, позваних да на одговоран … постоје „Библије“ – и све оне су већ део историје библијске … углове наших тумачења и свакако преиспитамо важе- ћа. … спремни на покајање, да могу променити Божију одлуку.

    Константин Велики – Conference of European Churcheswww.ceceurope.org › 2015/07 › EDIKT2013-srp-web
    PDF
    се само по себи подразумева и што је дато, него су нешто за што се тек треба борити, а у … заједно о следећем: да ли верска права постоје ради Влада, вођа или комисија … хришћанима, али и свим људима уопште, да сами … поштовање Божанства, свакако мора бити прво, тако да ми можемо подарити.

    Св. СЕРАФИМ саровски ПОУКЕ ПОБОЖНОСТИ …istinoljublje.com › св-серафим-саро…
    Translate this page
    Поуке Светог Серафима саровског Чудотворца Због чега се осењујемо … Када је ми сами не чувамо у себи, како се можемо надати да ће је сачувати други. … ми се Богу не можемо приближити, осим уз помоћ непрестане молитве. … А може ли облагодаћени човек после пада да се подигне кроз покајање?

    ВЕРА ЗА СВА ВРЕМЕНА – IslamHouse.comislamhouse.com › read › ВЕРА-ЗА-СВА-ВРЕМЕНА-898…
    Чему вера, кад и без ње можемо бити добри људи!? … Комшија му одговара: “Ја се не питам да ли је ухватио аутомобил, већ се … У њему се налазе упутства и одговори на сва животна питања на која човек може да наиђе. … Тако је, уз Божију помоћ, један сиромах из Јужне Африке, Ахмед Дидат, који није …
    Page Navigation
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    Next

  7. Ако је СС добило посебан (а негативан) третман у Гугловом алгоритму за претрагу и рангирање то је еквивалнтно добијању ордена заслуга за народ (рецимо у некој нормалној држави).

    Да подсетим, тј. појасним, Гугл = 27-мо + 10-то + прво слово српске азбуке.

    16
  8. Јавља ми се да је ово само проба.
    И “добродошли назад” у високо друштво.

  9. @Спремте се, спремте

    Слажемо се да је ово “само проба”, али ми смо предузели акције као да је ово борбена узбуна! Па ком обојци, а ком опанци!

    ПС. Можда ћете, драги корисници, приметити неке измене, али је све то козметичке природе и због “вишњег равнања”!

  10. Линк сваког чланка са Стање Ствари добијам на мејл. Најсигурнији начин да се прати овај сајт.
    Подршка Уреднику, идемо даље.
    Западна цензура и фашизам неће проћи.
    Живела Србија.

  11. Наравно, подршка Уреднику.

  12. Сајт патриот је блокиран на ФБ истог дана и ни до данас није враћена опција шеровања.

  13. @ József Kovács

    Ја не видим уопште Патриот портал да постоји на Интернету, ако причамо о https://patriot.co.rs/

    Иначе ја мислим да је код нас било ово ТАСС: Фејсбук деблокирао српски портал Восток након негодовања читалаца – да су читаоци негодовали па су нас после 12 сати вратили “као да ништа није било”.

    Александар Лазић

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading