Друго специјално издање часописа Идентитет: Осам векова

Други специјални број излази на стогодишњицу обједињавања Српске православне цркве у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца

Друго специјално издање часописа Иденитет доноси текстове посвећене историји Српске православне цркве и месту православља у српској историји. Међу ауторима чији су текстови објављени су и Ђоко Слијепчевић, Рајко Веселиновић, Душан Кашић, Радослав Грујић и Милан Кашанин.

Како се наводи у уредничком уводнику други специјални број излази на стогодишњицу обједињавања Српске православне цркве у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца.

Овај број можете наручити путем странице на Фејсбуку. Часопис се шаље у Србији као и у иностранство.

Након првог посебног издања које је било посвећену стогодишњици од мировних споразума, обликовању новонастале државе и сагледавању југословенског и(ли) српског идентитета, пред вама је други број који приказује духовно одржавотворење српског стабла чије су се крошње уздигле до Неба сведочећи о православном карактеру ових простора.

С обзиром да живимо у профаној епохи, у којој је обезвређивање Цркве, и уопште религијског аспекта, уздигнуто на пиједестал, ово издање има за циљ да прикаже значај институције која је у својој вишевековној историји сачувала и охристовила српски идентитет.Categories: Огласи

Tags: , ,

Оставите коментар