Светислав Пушоњић: За живот без маске!

Због америчких милијардера-филантропа, бриселско-вашингтонских мастиљара и њихових локалних слугерања, сви ћемо постати непријатељи једни другима

Протест у Берлину против ношења маски (Фото: Ројтерс)

Круг се затвара.

Како сам и даље упоран у неношењу маске, круг дућана у које имам приступ се драстично сузио.

Један од њих је пекара у којој свих ових месеци нису правили питање због маске. Међутим, једна од три продавачице ми јутрос рече да су јуче имали неку посету (изгледа да је неко од „одговорних“ пријавио да услужују „неодговорне“) и да су строго опоменути да више никога не пуштају без ропског жига. Услужиле су ме кроз отворено прозорче, извињавајући се толико да ми је било непријатно. Иако сам два пута рекао „У реду је, није до вас“, оне су опет понављале „Молим вас, извините“. Стара сам муштерија, овлаш познајем и власнике пекаре, и видело се да им је силно непријатно што баш мене кога дуго знају излажу недоличном третману. Поготово што то има и чисто практичне последице за приватни сектор – одбити муштерију из било којих разлога значи одбити од радње и њену кинту; још ако муштерија због повређеног поноса постане ходајућа лоша реклама међу онима које познаје, онда то додатно компликује ствар.

Све у свему, очигледно је да живимо у кафкијанском свету где терор најбесмисленијих прописа, донетих преко ноћи тобож за „наше добро“ (без икакве могућности да се као појединци и народ изјаснимо да ли их заиста желимо) повређују живи живот, саботирају његово нормално одвијање, разграђују спонтано успостављене међуљудске принципе и кодексе. Због америчких милијардера-филантропа, бриселско-вашингтонских мастиљара и њихових локалних слугерања, сви ћемо постати непријатељи једни другима, у неком безумном рату свих против свих, а да ниједног тренутка нећемо бити свесни због кога и због чега.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Светислава Пушоњића)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

5 replies

 1. И ја сам у сличној ситуацији, али сам у једном мегамаркету толико нервирао једног из обезбеђења, не намерно. Пратио ме по продавници и опомињао на маску, али упорност се исплатила. После неколико дана дигао је руке, а ја слободно пазарим без маске, додуше уз по који наглашен поглед неког од секташа који ми је упућен чисто из зависти, зато што и ја нисам члан секте већ сам слободан. Свако има избор, само је питање коме је шта лакше. Принцип не замерања је најлакши али он има своје дугорочне последице.

 2. Занимљиво… али, зашто је блесави Робинсон Крусо, који је живео у идеалним условима, не зависећи ни од кога, не водећи рачуна ни о коме, сулудо тежио да се на сваки начин врати у насељени свет који је после пар векова довео до овог ужасног садашњег света, а тај је – како Ви увиђате под контролом америчких милијардера-филантропа, бриселско-вашингтонских мастиљара и њихових нских мастиљара и њихових локалних слугерања.., уместо да лепо остане сам, слободан и ведар на свом острву? Можда би сте могли – кад се већ не сме на море, да нађете неку адицу на Дунаву и тамо пуним плућима, без маске, заживите слободним животом, истина – без пекаре, али и без оних погубних обавезних вакцина филованих Гејтсовим чиповима, погубних 5G зрачења а, авај, леле, куку и помагај, већ се са потпуно неочекиваног места, и то из братске Русије се најављује и припрема за увођење чак и 6G! Спасавај се ко може!

 3. Kada je ovolika frka za maske,sta ce biti sa vakcinom?

 4. @Петко,

  кад већ све тако лепо побројасте што брате не препоручисте човеку да обавезно понесе и ону скицу из упутства Министарства здравља? Знате ону против ширења корона вируса а у вези са интимним односима? Ево је овде, десно… да се „поступа према приложеној скици“, и на Дунаву, ако треба.

  Војнички, нема ту шта, мора да је сам дрКон срочио, ипак је он једини “друг војно лице”.
  Види се да није било шарања по литератури (Камасутра и сл.), само по ПС-у, у жестокој борби против непријатеља који шта? Никад не спава!

  А можда је и блесави Robinson због тога “сулудо тежио”? Зажелео се човек мало “да поступи”…

  Тако ми протестантске етике @Петко, ја ту не бих био Friday, ако могу да бирам.

 5. Па ваљда, смо толико паметни да знамо да вакцине НЕ СМЕМО да примимо

Оставите коментар