Предраг Кон: Маске не могу да заштите као полицијски час

Епидемиолог Предраг Кон о „заравњењу криве“ и тренутној ситуацији у Србији

Предраг Кон (Извор: Пинк)

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да се ситуација у Србији стабилизовала, на доста високим бројевима, али се побољшање „може наслутити“.

Кон је на телевизији Пинк рекао да је добро што је број позитивних ПЦР тестова пао на осам одсто од броја пацијената који се јаве на преглед, а тај проценат је до пре неколико дана био од 20 до 30.

Оценио је да ће ово „заравњење епидемиолошке криве“ ићи спорије јер се „не може очекивати од маски да епидемију успоре као што је било са затварањем за време ванредног стања“.

Објашњавајући своју изјаву о Београду као „темпираној бомби“ Кон је рекао да „Београд никада није имао највећи активни број оболелих према броју становника, али да пошто је огроман град увек је потенцијално место ширења заразе“.

Тренутно је, како је рекао Кон, најкритичнија ситуација у Бујановцу и целом Пчињском округу, али се у мањим срединама епидемија лакше контролише.

Он је најавио веће контроле људи који треба да буду у самоизолацији и рекао да ће се у тај процес укључити и Комунална полиција.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Мондо, 31. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. Морамо наћи разумевања за дрКона.
  Замислите како се осећао када је после 4 месеца у Данасу прочитао ко му је све у Кризном штабу.

  Сви су ту само Њега нема …

  (Коруководиоци Кризног штаба су: Ана Брнабић, премијерка; Златибор Лончар, министар здравља; Сања Радојевић Шкодрић, в.д. директора Републичког фонда за здравствено осигурање; Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство. Чланови су: Горан Стевановић, начелник Клинике за инфективне и тропске болести; Верица Јовановић, в.д. директора Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“; Бранислав Несторовић, дечји пулмолог; Владимир Петровић, директор Института за јавно здравље Војводине; Мијомир Пелемиш, бивши начелник Клинике за инфективне и тропске болести; Бранислав Тиодоровић, бивши директор Института за јавно здравље у Нишу; Предраг Кон, Градски завод за јавно здравље у Београду; Снежана Јовановић, директорка Службе за микробиологију Клиничког центра Србије; Тања Јовановић, продеканка Медицинског факултета у Београду, Зоран Радојичић, градоначелник Београда; Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања; Небојша Стефановић, министар полиције; Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља; Владан Вукосављевић, министар културе и информисања; Вања Удовичић, министар омладине и спорта; Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја; Владимир Поповић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја; Радомир Илић, државни секретар у Министарству правде; Предраг Марић, начелник Сектора за ванредне ситуације; Жељко Петровић, бригадни генерал, начелник Управе за обуку и доктрину Војске Србије; Милош Поповић, шеф кабинета председника Владе, Тамара Стојчевић, заменик генералног секретара Владе; Петар Јањић, помоћник генералног секретара Владе, Дејан Царевић, директор Управе за извршење кривичних санкција; Жељко Ћургуз, Републички секретаријат за законодавство.)

  А после тога на увек неугодни Пинк.
  Док ви шенлучите по дербијима и бирачким местима Струка изгибе са кривама и бројевима!
  Зовите ми Комуналну!

Оставите коментар