Петер Стано: ЕУ демантује да ће Београду и Приштини сутра понудити нацрт споразума

Дијалог се наставља серијом састанака на експертском нивоу, што је део текућег процеса, изјавио портпарол високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност

Петер Стано (Фото: Политика)

Портпарол високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Петер Стано изјавио је данас да су нетачне медијске спекулације о томе да ће на састанку представника Београда и Приштине у Бриселу бити представљен нацрт споразума према којем се очекује да Србија призна независност Косова.

Он је за Глас Америке рекао да ЕУ има правило да не коментарише медијске спекулације, али да би он у овом случају желео да „експлицитно одбаци” спекулације у вези са сутрашњим састанком експерата и темама тог састанка.

„Након што је дијалог обновљен на највишем нивоу, наставља се серијом састанака на експертском нивоу, што је део текућег процеса. Сутрашња агенда ће укључити питања расељених и економске сарадње”, рекао је Стано, преноси Танјуг.

Београдске „Вечерње новости” објавиле су у уторак увече, позивајући се на дипломатске изворе, да ће делегацији Београда која у четвртак путује на разговоре са Мирославом Лајчаком и представницима приштинских институција у седишту Европске уније бити уручен нацрт свеобухватног споразума, који подразумева де факто признање Косова од Србије.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 29. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар