Хашим Тачи и Авдулах Хоти: Нећемо дозволити да се дијалог спусти на технички ниво

Потрудићемо се сви заједно да дијалог не падне на технички ниво, рекао премијер тзв. Косова Авдулах Хоти

Авдулах Хоти и Хашим Тачи (Фото: РТС)

Косовски председник Хашим Тачи и премијер Авдулах Хоти сложили су се да не треба дозволити да се процес дијалога са Београдом спусти на технички ниво.

Хашим Тачи је након састанка са Авдулахом Хотијем рекао да је веома важно да сарадња институција у Приштини буде ефикасна.

„Од пресудног је значаја да се одвија сарадња између институција. Поздравио сам именовање Скендера Хисенија. У интересу је да се дијалог одвија, јер само дијалогом, сусретима и добросуседством Косово може да крене ка европској перспективи. Али истовремено морамо да сачувамо свој идентитет. Ни под којим условима не смемо да дозволимо да се овај процес спусти на технички ниво“, нагласио је Тачи.

Како каже, „мора да се догоди међусобно признавање, потпуно поштовање територијалног интегритета и потом решавање других питања“.

Премијер Хоти рекао је да је упознао Тачија о састанку са председником Србије у Бриселу и о претходним разговорима видео-линком.

„Потрудићемо се сви заједно да дијалог не падне на технички ниво. Такође покушавамо да координирамо са нашим међународним партнерима. Мислим да је то врло добар тренутак јер имамо пажњу кључних земаља у ЕУ, али и САД. Верујем да за неколико месеци то може да се закључи“, рекао је Хоти.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 24. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар