Петер Бајер: Немачка не пристаје на било какву територијалну размену између Београда и Приштине

Желим да поновим свој став и став Немачке, да не пристајемо на било какву територијалну размену било које врсте, рекао је Петер Бајер

Петер Бајер (Извор: Дојче веле)

Немачки посланик и известилац за Косово у Савету Европе Петер Бајер поновио је став те земље да није могућа размена територија као решење косовског проблема.

„Желим да поновим свој став и став Немачке, да не пристајемо на било какву територијалну размену било које врсте”, истакао је Бајер.

Он наглашава да су технички детаљи разговора између Београда и Приштине изузетно важни, али додаје да се може постићи коначни договор ако нема потпуне примене „техникалија”.

„Као што сам већ много пута раније рекао, обе стране морају радити свој посао. Изузетно сам срећан што видим да је започео дијалог уз посредовање ЕУ. Ово је заиста добра вест. И без сумње је добра ствар ако постоји озбиљно и искрено веровање у добру будућност свог народа”, рекао је Бајер, пренео је Косово онлајн.

Каже и да је јасно да морају да почну разговори о постизању коначног и правно обавезујућег споразума.

„Нисам уверен да се сваки технички детаљ мора спровести пре потписивања таквог споразума. Међутим, сматрам да је од суштинске важности и апсолутно неопходно да обе стране покажу озбиљну и постојану вољу за побољшањем свог учинка у одговарајућим областима у погледу имплементације”, поручио је Бајер, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар