Бошко Обрадовић: Потребна јавна расправа у вези са новим вакцинама

Ово је питање здравствене безбедности нације и о томе не може да одлучује једна криминална власт која тргује оружјем и дрогом

Бошко Обрадовић (Фото: Прес Центар Београд)

Апсолутно је неприхватљиво да наша власт планира да на нашем становништву експериментише и прва у Европи тестира некакву кинеску или било чију другу вакцину без консултација са струком мимо режимског и компромитованог Кризног штаба. Нико не може ништа да нам намеће и ова тема мора да прође озбиљну јавну расправу.

Посебно је питање како се прави вакцина у вези са новом заразном болешћу о којој се или ништа не зна или се сваки дан даје друга процена како се преноси, који су јој симптоми и колико варијанти има, а да не говоримо о томе да се поставља питање да ли онај који је прележао овај нови вирус уопште стиче имунитет на њега или може поново да је добије. Наш највећи проблем је одсуство домаћих референтних лабораторија и института који би или производили домаће вакцине, као што смо то некада радили као држава, или проверавали и гарантовали исправност страних увозних вакцина. Надам се да смо схватили да је једино сигурно да не можемо веровати Кону, Вучићу и Лончару на реч.

Ово је питање здравствене безбедности нације и о томе не може да одлучује једна криминална власт која тргује оружјем и дрогом, па чак краде и на набавци респиратора и маски. Можемо замислити који степен корупције нас тек чека у сфери набавке вакцина као пре неколико година и непотребно набављеним непровереним вакцинама у вези са свињским грипом. Не видим зашто бисмо дозволили да се то понови. Иако подржавам цивилизацијску медицинску тековину имунизације против заразних болести, то не значи да свако може да нас вакцинише било каквим непровереним вакцинама, да то ради методом присиле и још се на томе богати.

Бошко Обрадовић
председник
Српски покрет ДвериCategories: Преносимо

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Генерална проба је успела.Ставили су нам маске као амове, следи вакцина(сумњивог квалитета, наравно) коју ћемо једва дочекати јер ваља се спасити у ОВОМ свету, а онда коначно долази и жиг.Крајње је време да се узмемо у памет јер почиње да буде касно.

Оставите коментар