Srećko Sladoljev: O maskama i znanosti

Udisanjem preko maske, ove bakterije vraćati će se natrag u PLUĆA gdje prirodno ne bi smjele biti

Foto: Net.hr

Nekidan su dr Rudan na RTLu, a dr Đikić na HRTu rasplakali naciju znanstveno nadahnutim nastupima o Covid-19. Prvi je govorio o važnosti nošenja krabulja, a drugi o nepogrešivoj znanosti.

Zajedno ćemo proći kroz „ultimativni pokus“ kojim je jedan nadobudni znanstvenik „začepio usta svima“ koji govore protiv maski. A dokazao je suprotno! Maske jesu opasne a znanstvenicima (sve češće) nedostaje pameti.

Što je on napravio. U mikrobiološki kontroliranim uvjetima postavio je niz bakterijskih hranilišta (posudice s agarom) na različitim udaljenostima i NAKAŠLJAO se ili s maskom ili bez nje. Kašljanjem bez maske, broj kolonija na hranilištima smanjivao se udaljenošću. S maskom nisu ni izrasle.

Isto je ponovio DISANJEM iznad hranilišta Ako je to činio bez maske, poraslo je mnoštvo kolonija, a s maskom značajno manje. Zaključio je da ima neoboriv dokaz kako maske štite od virusa.

Tako zaključuje 90% znanstvenika, stereotipnih proizvođača „sirovih“ podataka. Potvrdio je što znamo i bez pokusa. Prvo, „dokazao“ je postojanje „fiziološke“ bakterijske flore u ustima. Drugo, posredno je dokazao da maske preko usta postaju hranilišta za bakterije. Virusi se ovako ne mogu dokazati. Virusima za biološki pokus morate ponuditi posudice sa namnoženim stanicama (uz neki antibiotik da spriječi bakterijsku infekciju), a ne posudice s hranjivim agarom. Također, virusi NEĆE poput bakterija stvoriti kolonije, pune krugove. „Stvoriti“ će prazne krugove jer će razoriti stanice! Neka pokuša tako. Držim mu iskreno držim fige!

Probavni trakt počinje ustima, mikrobiom sadrži i nekoliko kilograma „dobrih“ bakterija. Ako se „flora“ poremeti, „dobre“ bakterije valja nadoknaditi iz zdravstvenih razloga npr. probioticima. Kontrolirana „flora“ počinje u ustima. Kada izdisanjem dođe na hranilište, bakterije će se NEKONTROLIRANO namnožiti i stvoriti vidljive kolonije. Kada preko usta stavimo masku, s unutrašnje strane dužim nošenjem formirati će se hranilište koje će dobivati i potrebnu vlagu (u izdahnutom zraku vlaga je 100%!) i dotok organskih čestica. Na vlažnu i hranjivu podlogu prihvatiti će se bakterije, tu se zadržati i razmnožiti. Udisanjem preko maske, ove bakterije vraćati će se natrag u PLUĆA gdje prirodno ne bi smjele biti. Stalno reinficiranje zbog maski stvoriti će probleme i zdravima, a kamoli onima „načetim“ bezazlenim virusom prehlade. Npr. korona virusom! Primjerice, ako zbog upalnog procesa na punjenom zubu u krvotok duže vrijeme ulazi „flora“ iz usne šupljine, npr. Streptoccocus salivarius, možete oboliti od npr. smrtonosnog endokarditisa. Ako uđe u virozna pluća, zbog maske možete „zaraditi“ bakterijsku upalu. I baš to (!) je razlog što se preventivno, „na pamet“, uzimanje azitromicina pokazalo uspješnim u sprječavanju i „liječenju“ Covid-19! Iako antibiotikom nismo napali virus, nego bakterije!

Sutra idem na ljetovanje. Neka dr Đikić, dr Rudan, dr Markotić, dr Beroš, dr Božinović, dr RTL, dr Nova, dr HRT i ostali kovid-borci malo predahnu.

Oprema: Stanje stvari

(Fejsbuk stranica Srećka Slaboljeva, 15. 7. 2020)

Net.hr: U ultimativnom pokusu testirao širenje virusa – ‘Evo što maska zapravo radi’

Ovo je pravi primjer za sve one koji na sam spomen maske odmahuju rukom

Iako liječnici i znanstvenici konstantno upozoravaju na nošenje zaštitne maske u javnosti kako bi se smanjilo širenje koronavirusa, mnogi još uvijek vjeruju da ih to ne može zaštititi. Sada je mikrobiolog napravio eksperiment i rezultatima začepio usta svima.

Dr. Richard Davis objavio je na Twitteru fotografije pokusa koji je proveo kako bi dokazao koliko maske za lice i društvena distanca smanjuju širenje zaraze. Pritom je koristio Petrijeve posude napunjene agarima, želatinoznom supstancijom dobivenom od crvene alge koja pomaže razmnožavanju mikroorganizama. Nakon obavljanja svake radnje, Davis je rekao kako su se u posudama na koje su spuštale respiratorne kapljice iz njegovih usta slijevale kolonije bakterija.

U prvom eksperimentu prikupio je bakterije pjevanjem, pričanjem, kihanjem i kašljanjem, s maskom i bez nje. Pokazao je da se bakterije, dok je nosio masku, nisu gotovo uopće širile, dok je bez maske rezultat zastrašujući.

Zatim je testirao koliko nas štiti fizičko distanciranje, također s maskom i bez nje. Kašljao je s triju različitih udaljenosti – pola metra, 1,2 i malo manje od dva metra. Tako se pokazalo da razmak od pola metra, dok se ne nosi maska, ništa ne pomaže, dok je onaj od dva doista siguran. S nošenjem maske, potvrdio je, nije važna udaljenost jer se bakterije ne šire.

Jasno je da nitko ne kašlje drugim ljudima u lice, niti se ponaša ekstremno u navedenim situacijama, kao što je doktor to radio za potrebe eksperimenta, ali svejedno se još jednom pokazalo da nas oboje, i maska i držanje razmaka, čuvaju od zaraze koronavirusom, prenosi Fox LA.

(Net.hr, 2. 7. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , ,

4 replies

 1. Кон: Прерано укидање мера било је историјска грешка!
  „Нешто је морало другачије да се ради”, рекао је он и додао да је требало енергичније инсистирати на спровођењу мера које су постојале, али нису спровођене
  ***************
  Он није схватио да је претходно требало савладати епидемију мороне која траје овде деценијама а коју је и он подстицао. Онда су кренули са мерама док шефу није дојадило и све их послао у мајчину јер избори су били на прагу и морали су се одржати да Устав, не дај Боже, не би био прекршен.
  “Историјска грешка, требало је другачије да се ради“…иди…како да се другачије ради кад претходна епидемија мороне није савладана?
  Погрешан след потеза који сада резултира још јачим ударом мороне потпомогнут короном па се више не зна у тој папазјанији шта је прави потез а шта је плацебо тј. лажњак.
  Ускоро следи вакцина против короне? Против мороне никада неће бити осмишљена. Сада нам следи да будемо заморчићи за вакцину против короне па ко прође прошао је, ко звекне рећи ће да је звекно од мороне јер је пристао да буде морон по ко зна који пут.

 2. Заклључивање уваженог доктора је епитомизирано у следећој шали (са брадом, извињење ako је знате):

  Уважени доктор посматра буву у стакленом контејнеру. Каже гласно „скочи“ и бува скочи. Откине јој једну ногу и каже „скочи“, бува скочи. …. Откине јој последњу од шест ногу и каже „скочи“, бува ни да мрдне. Закључак: кад јој се откине задња нога бува оглуви.

  Иначе да је уважени бактериолошки доктор упознат макар са гимназисјким градивом из филозофије знао би за логичку погрешку коју су још антички Хелени нашли за сходно да забележе:

  Закључивање може бити логички коректно али ирелевантно за тезу која се жели доказати (тзв ignoratio elenchi).

  Коректан експеримент са бактеријама није доказао ништа везано за вирусе. Такође ни за глисте или мајмуне или…

 3. Да и не помињемо да су вируси генерално много мањи од бактерија, што чини директно упоређивање беспредметним. Ковид-19 је у просеку мало већи од 0,1 микрона (0,0001мм) сувише мали и за маске без филтера индустријског квалитета, док су за вирусе ове лагане „хируршке“ маске као рибарска мрежа за планктон.

 4. Конь (ат) има штитнике поред очију. Да (му) не одвлаче пажњу од жељеног правца (усмерења).

  Иста је (циљана) функција CorONA маске.

  Џаба колега колегама (му).
  Како коме, тачније.

  И ономад (их) је (шјор Срећко) призивао кориштењу (учених) глава.
  Са друге стране истог тракта.

  (Кад смокве расту у голим хридима по пустим отоцима на блиском одстојању од слане воде — неко је чучао на сувом.)

Оставите коментар